Uitkijken naar Dortmund

Uitkijken naar Dortmund
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat in Duitsland de 4e speeldag op het programma. Voor de Brugge-fans is het uiteraard uitkijken naar de prestatie van Dortmund in Köln. De neo-eersteklasser heeft dit seizoen nog geen enkel punt behaald en lijkt dus een makkelijke prooi, maar Sammer waarschuwt zijn spelers: 'Wie meent dat hij nu al kan denken aan de wedstrijd tegen Brugge, zal zaterdag nog raar opkijken.' Aan de lange lijst van geblesseerden moet bovendien nog een nieuwe naam toegevoegd worden: Wörns raakte geblesseerd tijdens de interland Duitsland-Italië en is onzeker voor Köln en Brugge.

Leider Bayer Leverkusen trekt naar Bochum. Leverkusen telt als enige ploeg nog het maximum van de punten en lijkt dus al helemaal bekomen te zijn van het vorige seizoen. Tegen Bochum, dat nog maar één puntje telt, kunnen de jongens van Klaus Augenthaler hun leiderspositie dus verstevigen. Afgezien van de langdurig afwezigen Nowotny en Hertsch is Leverkusen vrij van blessurezorgen.

Werder Bremen mag het thuis opnemen tegen Schalke 04. Bremen is goed aan de competitie begonnen: na twee zeges en één gelijkspel staat het op de vierde plaats. Schalke volgt op de zevende stek, met twee gelijke spelen en één overwinning - vorige week op de valreep tegen FC Köln. Beide ploegen zijn dus nog steeds ongeslagen. Schalke moet het echter verder zonder een hele hoop spelers stellen, waaronder Emile Mpenza, Jörg Böhme en Jochen Seitz. Bij Werder Bremen is Mladen Krstajic onzeker door een beenblessure die hij opliep tijdens de interland tussen Servië/Montenegro en Wales.

Erik gerets reist met Kaiserslautern naar vice-kampioen Stuttgart. Lautern staat - mede door de drie verkregen strafpunten - nog steeds onderaan met nul punten, en heeft dus minstens een punt nodig. Onze landgenoot Stijn Vreven staat al met twee gele kaarten genoteerd en moet dus opletten voor een schorsing.

Hertha Berlijn wil bij Eintracht Frankfurt zijn eerste zege van het seizoen behalen. Bij Hertha werd voor de aanvang van het seizoen luidop gedroomd van een CL-ticket, maar na twee gelijke spelen en een nederlaag staat de ploeg van Huub Stevens pas op een dertiende plaats, en lijkt die droom al meteen erg ver weg. Erger nog, Hertha wist dit seizoen nog niet één keer te scoren. De seizoensstart van Frankfurt was nog dramatischer: drie nederlagen, een doelsaldo van -6 en bijgevolg de laatste plaats. Een overwinning is dus ook voor de nieuwkomer broodnodig. Frankfurt heeft weinig tot geen blessurezorgen, terwijl Hertha-kapitein van Burik net als Neuendorf onzeker is.

De andere twee zaterdagwedstrijden zijn Freiburg - Mönchengladbach en 1860 Munchen - Wolfsburg. Zondag ontvangt Hamburg nog kampioen Bayern en woensdag moet Rostosck op bezoek bij Hannover.

BUNDESLIGA, 4e speeldag:

Zaterdag 23-8, 15.30:
---------------------
Eintracht Frankfurt - Hertha Berlijn
SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach
VfB Stuttgart - 1.FC Kaiserslautern
1860 München - VfL Wolfsburg
Werder Bremen - Schalke 04
VfL Bochum - Bayer Leverkusen
1.FC Köln - Borussia Dortmund

Zondag 24-8, 17u
----------------
SV Hamburg - Bayern München

Woensdag 27-8, 18.45
--------------------
Hannover 96 - Hansa Rostock
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties