AZ verliest thuis van ADO Den Haag

AZ verliest thuis van ADO Den Haag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

ADO Den Haag heeft vanavond verassend gewonnen op het veld van AZ. De Hagenaren versterkten zich in de winterstop in iedere lijn en dit liet zich duidelijk blijken op het veld. Twee van die versterkingen stonden vanavond al op het veld. Tarik Oulida bewees met enkele goede voortzettingen een aanwinst te zijn. Maar vooral Alberto Saavreda maakte een gedegen indruk. De Spanjaard vormde met Ferry Bodde een sterke centrum van de defensie, dat de basis vormt van het nieuwe ADO.

In de eerste helft kon AZ amper gevaarlijk worden. Buiten een goede kans voor Ali Elkhattabi kon de thuisploeg nooit dreigen. Het waren zelfs de bezoekers die het dichtste bij een doelpunt kwamen.

Na rust verving Nelisse Opdam om wat meer druk naar voor te kunnen zetten. Veel hielp dit echter niet, het was zelfs ADO dat een half uur voor tijd het openingsdoelpunt maakte. Cedric van der Gun leverde een scherpe voorzet af, die door Jan Kromkamp onder druk van Romeo Castelen achter zijn eigen doelman werd gewerkt.Het was een voorbeeld van hoe ADO in de tweede seizoenshelft het verblijf in de Holland Casino Eredivisie wil verlengen. Leunend op een compacte defensie zoeken naar een snelle counter. In Alkmaar had het succes, met dank aan Kromkamp.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties