Henry scoort vier keer tegen Leeds

Arsenal loopt na een vlotte zege tegen het noodlijdende Leeds uit op de achtervolgers. Eerste achtervolger Chelsea volgt nu al op tien punten van de Gunners. Voor Leeds ziet het er somber uit, ze staan nog steeds op de derde degradatieplaats.

Arsenal-Leeds 5-0

Na vijf minuten spelen zette Dennis Bergkamp Robert Pires al op weg naar de 1-0. Daarna was het Thierry Henry die de show stal met vier doelpunten, twee voor en twee na de rust. Zijn eerste doelpunt kwam er na een verre bal van Bisan Lauren. Henry mocht een tweede keer scoren vanop de stip na hands van Michael Duberry. In de tweede helft waren Gilberto Silva en Robert Pires de aangevers. Vooral de laatste goal was een schitterende individuele actie van de Franse spits. Paul Robinson hield Leeds van een zwaardere nederlaag. Hij redde in de slotfase nog verscheidene doelpogingen van onder andere invaller Jose Antonio Reyes. De meeste doelpogingen van Leeds gingen naast of over.