Twee prille topduels

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Twee prille topduels
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Vierde A staat zondag aanstaande de tweede speeldag op het programma. Na de openinsgdag bleven er nog 7 ploegen over met het prille maximum. Slechts twee clubs bleven op hun honger zitten,  7 mochtenzich tevreden stellen met één punt maar geen nederlaag. Het is evident dat de ranglijst er na zondag heel anders zal uitzien. Van de ploegen die zondag wonnen spelen er vier tegen mekaar terwijl de drie andere in min of meerdere mate winstkansen hebben dat maximum te handhaven.

Met Gent-Zeehaven contra Eernegem en Gistel versus Zottegem staan twee prille topduels op programma. Het is duidelijk dat naargelang twee ploegen dit maximum handhaven of dat dit kwartet zich tevreden zal moeten stellen met een 3 op 4. Vorige week verpletterde Eernegem nieuwkomer Sp. Ursel met een half dozijn voltreffers. Vraag hierbij is : hoe zwak was Ursel? Dat was ook het geval op SK Lovendegem waar Gent-Zeehaven met overwicht de thuisploeg nekte. In ieder geval wordt dit duel een eerste waardemeter omtrent de sterkte van beide rivalen.

Zottegem beseft dat Gistel een taaie brok wordt om te nuttigen. Na de gedroomde start bij SV Oudenaarde weet de Zottegemse trainer Kris Van Der Haegen al wat meer over de recente tegenstander. ,,Gistel, dat mikt op een topvier, wordt een zware klus. Vooral buitenshuis spelen ze erg gesloten. We gaan proberen daar ons jeugdige geestdrift tegenover te plaatsen. Bovendien is ons competitiebegin niet van de poes. Na Oudenaarde  en Gistel krijgen we straks Winkel, de gedoodverfde titelkandidaat Rac. Doornik en US Centre op het menu. Voor mijn jonge ploeg geen sinecure'.

Van de andere ploegen met het maximum moet Peruwelz bevestigen bij WS Lauwe. Allicht een kluif die de Henegouwse neofiet zwaar op de maag kan komen te liggen. Op eigen veld zullen de West-Vlamingen de nipte nederlaag op de openingsdag willen wissen.

Benieuwdhoe Ursel-trainer Piet Lippens zijn formatie zal instrueren in het derby tegen E. Aalter. De bezoekers zullen alvast boordevol vertrouwen de thuisploeg aanpakken. Wellicht zullen de Spartanen in tegenstelling met vorige week voorzichtigheid inbouwen. Tweemaal op rij vernederend afgaan zou een desastreuse invloed kunnen veroorzaken met alle nare gevolgen in het verder competitieverloop.

Favoriet  R. Doornik ontvangt neofiet Diksmuide dat vorige week zijn eerste punt wegkaapte. In het Doornikse worden de West-Vlamingen geconfronteerd met een ploeg die klasse, ervaring en ambitie uitstraalt. Wellicht zullen de West-vlamingen het defensief moeten aanpakken en op de counter speculeren om eventueel buit te halen.

Vorig seizoen finishte Sint Eloois-Winkel bij de topvijf. Vorige week kwam Winkel niet verder dan een puntendeling. In de eerste thuiswedstrijd tegen nieuwkomer  SK  Lebeke-Aalst kan de thuisploeg zich geen tweede puntendeling veroorloven. Een eerste thuiszege ligt meteen in het verschiet.

Vorige week gleed US Centre eigenlijk verrassend onderuit tegen Peruwelz. Als Centre zijn zijn steelse ambities wil koesteren moet Wielsbeke overwonnen worden. Alhoewel, want de West-Vlamingen lagen op de openingsdag niet zoveel onder tegen Rac. Doornik wegens slechts een nederlaag met het kleinste verschil.

In een ander Oost-Vlaamse onderonsje staan met SV Oudenaarde en SK Lovendegem twee ploegen tegenover mekaar die vorige week een nul op het rekwest kregen. Voor titelkandidaat Oudenaarde een heuse afknapper. Anderzijds zal Lovendegem beter moeten voetballen dan slechts maar een kwartier. Daar lag immers het breekpunt van de blauw-gelen. Vooral in het combinatievoetbal bleef Lovendegem deerlijk in gebreke. Wie in dit treffen het sterkste collectief heeft kan wellicht de doorbraak forceren naar die stimulerende eerste competitiezege.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties