FC Lathi bibbert tot laatste minuut

Truyens Himke

Gisteren werden reeds zes van acht wedstrijden voor de beker gespeeld. FC Lathi moest wachten tot aan de penalty’s alvorens het zich kon plaatsen tegen MP (eerste divisie).

FC Lathi dat thuis aantrad tegen Mikkeli Pallo had de sterkte van de tegenstander duidelijk onderschat. Al in de dertiende minuut glipte MP mooi door de verdediging van Lathi en Hynonen liet de kans niet onbenut, 0-1.
FC Lathi duidelijk uit het lood geslagen begon stilaan meer en meer druk op de defensie van MP te leggen. En dit had dan ook succes, nog geen twintig minuten later stond het 2-1 voor de ploeg van Litmanen.

Na de rust kwam Lathi minder agressief uit de kleedkamers dan voor de rust. En hier maakte MP gretig gebruik van, enkele mooie kansen en uiteindelijk ook de gelijkmaker. Beide ploegen leken tevreden met een 2-2 gelijkspel, maar er moet een winnaar zijn. Dus verlengingen, silver goal systeem.
En ook hier kabbelde het spel rustig zijn gangetje, tot twee minuten voor het einde MP nog eens een prachtige actie tot stand bracht en Oinonen de 2-3 binnen tikte. En Mikkeli geplaatst.
Of dat dachten ze toch, al aan het vieren waren ze vergeten dat er ook nog een tegenstander aan het strijden was voor de kwalificatie. Een walk-true door de verdediging en 3-3.
Het waren uiteindelijk penalty’s die over het lot moesten beslissen, deze eindigde in 4-3 voordeel voor een zwak FC Lathi.

Haka, Allianssi en Hämeenlinna deden wat ervan hen verwacht werd, winnen. Haka won uit van KäPa (2de divisie) dankzij twee maal Lethinen.
Hämeenlinna wist nog eens wat winnen was, uit tegen Huima (3de divisie) wonnen ze met droge 0-3 cijfers. Alsnog een opsteker voor de ploeg die eerder deze maand tot degradatie veroordeeld werd.
Allianssi ondervond niet de minst druk van zijn tegenstander. De ploeg uit groot Helsinki wou en kreeg een vroege voorsprong tegen S-joen (3de divisie), na acht minuten was het 0-1. In de eerste helft scoorde ze nog drie maal en ook in de tweede helft werd er nog drie keer gescoord. 0-7, Allianssi duidelijk een paar maten te groot voor S-joen.

Tijdens de twee overige wedstrijden werd HJK verslagen door MyPa en won PP-70 (1ste) met 2-3 van Vaasa (1ste).

Vandaag staan er nog twee wedstrijden op het programma; RoPS – KooTeePee en Klubi (2de) – Kuusankoski (1ste).