Kortrijk en Aalst delen punten

Yves Decock

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

De wedstrijd was pas op gang gefloten toen Aalst meteen scoorde,na 6 minuten zag de vrijstaande Masina zijn kopper op corner van de lijn gered maar Lacroix mocht de rebound in de rechterbenedenhoek binnenschieten. 0-1 en meteen werd Kortrijk op achtervolgen aangewezen.

Salou probeerde 1 minuut later met een schot van ver,zonder resultaat. Aalst dreigde nog eens met een hard afstandschot maar deze verdween in corner. Salou kreeg de bal voor de voeten na een voorzet van Fernandez maar verzuimde af te werken.

Opschudding na 20 minuten spelen toen Calvo overduidelijk werd vastgehouden in de 16 meter,scheidsrechter Flamant zag er evenwel geen graten in. Kortrijk kon geen vuist maken,de slechte passes stapelden zich op en Aalst had overwicht via het middenveld. Het kreeg de beste kansen,zo ging een kans via het hoofd van Beerens net naast en trapte Coppens een vrije trap in de handen van Vandoorne.

Dan toch even Kortrijk,een gevaarlijk schot van Makhloufi wijkt af in corner. De beste kans voor KVK kwam er na 35 minuten spelen,een kopbal van Herman dreigde in de winkelhaak te vallen maar doelman De Corte botste de bal via een sublieme redding nog uit doel. De dribbelvaardige Masina kreeg de beste kans aan de overkant,na een mooie actie belande zijn afwerker op de deklat. Diezelfde Masina dribbelde op slag van rust de hele linkerflankverdediging,infiltreerde in de 16 maar plaatste de bal aan de verkeerde kant van de paal. Einde van een zwakke eerste 45 minuten,Kortrijk mocht zich gelukkig prijzen met de 0-1 ruststand op het bord.

De tweede helft kwam KVK met een andere gedaante uit de kleedkamer en ging op zoek naar de gelijkmaker. De eerste kans kwam toch van Aalst,een kopbal verdween in de handen van Vandoorne. Kortrijk kwam via Salou en Aelbrecht aan kansen toe,eerst Salou die verrassend uithaalde maar doelman De Corte sloeg de bal uit zijn benedenhoek,de bal belande zo bij Aelbrecht op rechts maar zijn schot werd nogmaals door De Corte onschadelijk gemaakt via corner.

Die corner werd in de hoek gekopt maar de Aalst-goallie redde nogmaals met grote onderscheiding en greep daarna nogmaals in om een voorzet weg te boksen. Enkele minuten later kopte Salou nog naar Demets die 1 meter voor de lijn stond maar een Aalsterse verdediger smeet zich voor zijn schot. Aalst counterde en hun beste kans kwam na een knappe actie van Lacroix die aflegde voor de vrijstaande Masina,maar hij besloot hard en nipt naast de kruising. We speelden 65 minuten.

Acht minuten later was het terug warm voor KVK doel toen een gevaarlijke voorzet voor de voeten van een Aalst speler werd afgeblokt door Houzé en Vandoorne. Aalst kon KVK enkel afstoppen via een hele reeks (zware) overtredingen,zo moest Calvo gekwetst vervangen worden na een zware tackel zonder dat de scheids er zelfs een gele kaart voor over had.

En dan viel de verdiende gelijkmaker voor Kortrijk,Verbrugghe vlamde een afgeweerde voorzet in het dak van het doel,we waren dan 74 minuten ver. Aalst dreigde via Demba maar keeper Vandoorne had weinig moeite om zijn afstandschot in de hoek te pakken. Kortrijk had zelfs nog het meeste kansen om de overwinnig in de kast te halen maar de kopper van Herman op vrije trap van Makhloufi miste preciesie. 6 minuten voor tijd viel de bal via hoekschop in de voeten van de vrijstaande Makhloufi maar ook hij kon niet afwerken.