Thieren boos na Panenka-strafschop Mitu

Thieren boos na Panenka-strafschop Mitu
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oostende-doelman Thieren was niet te spreken over de manier waarop virtuoos Marius Mitu de penalty trapte die de kustploeg zondag tegen kreeg. "Hij maakte me belachelijk, ik wilde de bal recht naar zijn gezicht trappen", stak de jonge Oostendse doelman van wal. Mitu trapte een zogenaamde 'Panenka-penalty', een zacht stiffertje in het midden van het doel. Je maakt jezelf compleet belachelijk als het lullig mislukt maar als het wel lukt, praat iedereen over die wondermooie en gedurfde goal wanneer de bal tergend traag en zachtjes de netten heeft gekust.

Niet alleen Thieren was ongelukkig, ook winnende coach Paul Put had reden tot klagen. "Wat een gemakkelijke zege moest worden, werd uiteindelijk nog een thriller. Hoe zoiets kan? In plaats van 0-3 werd het 2-2. Twee doelpunten in een enorme kerstverpakking. Vooral de tweede was een weggever uit de bovenste schuif. Een verre uittrap van de Oostendse doelman leidde rechtstreeks tot een tegentreffer. Dat zoiets in de hoogste klasse nog kan. Gelukkig scoort mijn ploeg vroeg in de tweede helft."

Lierse heeft nu wel weer aansluiting gevonden tussen de mensen en is dus weg van de degradatiezone. Met al enkele lastige klanten als Anderlecht, Brugge en Standard achter de rug zou dit Lierse wel eens een mooi vervolg aan deze 6 op 6 kunnen breien. Oostende bljft helemaal laatste en kampt volgende week op de koop toe nog eens met vier geschorsten.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties