Thomas Caers scoutte RC Genk

Julie Néman
| 0 reacties
Thomas Caers scoutte RC Genk
Foto: © SC

Zijn spelerscarrière mag dan achter hem liggen, Thomas Caers is nog lang niet uitgeteld. Hij geeft lezingen aan rotary clubs en doet nu ook scoutingswerk voor STVV. Dat bevalt hem opperbest. Op 3 januari 2005 treedt Caers in dienst bij Sporta in Tongerlo maar de kans is groot dat hij blijft bijklussen als scout. "Zo blijf ik voeling houden met het voetbal," zegt Caers. "We werken aan een financiële regeling, ik zie dat wel in orde komen."

Caers was twee speeldagen geleden als scout aanwezig tijdens RC Genk-Bergen. Dit weekend is het immers alweer tijd voor de Limburgse derby tussen RC Genk en STVV en Caers keerde met goed nieuws terug naar Sint-Truiden. "RC Genk is te pakken als het zelf het spel moet maken."

Maar waarom scoutte hij Genk tegen Bergen en niet tegen Anderlecht? "Dan krijg je een verdraaid beeld. In het Vanden Stockstadion kan je de tegenstrever opwachten, iets waar Genk overigens heel goed in slaagde. Tegen Bergen moesten ze zelf het spel maken en daar hadden ze het een heel stuk lastiger mee."

Het geschuif van spelers van René Vandereycken kwam verrassend over “Niet zo zeer voor Bergen, vooral voor de spelers van RC Genk."

In ieder geval ziet Caers STVV punten pakken in het Fenixstadion. “In onze kern schuilen bepaalde kwaliteiten, waarmee we het RC Genk heel lastig kunnen maken. Vooral omdat zij voor eigen publiek de forcing zullen voeren." Toch is het al van 2000 geleden dat STVV er nog kon winnen. "Toch zal het lukken omdat we met een hoop nieuwkomers zitten, voor wie dit een match zoals een ander is. Dat vond ik de voorbije jaren een van de grote problemen. We speelden met bijna allemaal jongens uit de streek, die zó opgeladen waren voor die ene match, dat het fout liep. De frustratie zat zo diep dat ze te gecrispeerd aan de aftrap verschenen. Ik ben er zeker van dat we Genk in eigen huis kunnen verschalken."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties