Brugge wint met tien man

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Brugge wint met tien man
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft vandaag de drie punten thuis gehouden. De competitieleider klopte FC Utrecht met 1-0. Over de wedstrijd zal in het Brugse nog lang gesproken worden...

De wedstrijd startte met twee mooie kansen. Zowel Stefaan Tanghe als Bosko Balaban waren meteen dicht bij een doelpunt. Langzamerhand nam Utrecht de wedstrijd in handen. De Nederlanders heersten op het middenveld en kwamen er enkele keren gevaarlijk uit. Zo kopte Schut een corner ei zo na binnen, maar gelukkig was er nog Butina.

Club Brugge speelde te slordig om aanspraak te maken op de openingstreffer. De thuisploeg blonk uit in het geven van foute passes. Bovendien zat ook de scheidsrechter niet mee. De man in het zwart verspeelde alle krediet van de Brugse aanhang door
Nastja Ceh na een lichte fout van het veld te sturen.

Ook na de rust maakte de Deense referee zich weinig populair. De man vroeg vlak na de koffiepauze aan
Trond Sollied om zijn spelers én het publiek te bedaren. De supporters stuwden hun ploeg naar voren, en met succes. Iets na het uur wist Rune Lange de score te openen. De Noor werd diepgestuurd en werkte perfect af. Met een knap lobje verschalkte hij René Ponk.

Daarna was het pompen of verzuipen voor Club.
Hans Somers was twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar de Belg slaagde er niet in te scoren. Hetzelfde gold voor Rajcomar, die een opgelegde kopkans miste. Uiteindelijk kwam Brugge met de schrik vrij. In de slotminuut was Gvozdenovic nog dicht bij de 2-0, maar de Serviër werd foutief afgestopt door Cornelisse. De arbiter trok dan ook meteen rood, voor zover het er nog iets toe deed.

Zo pakt Club Brugge haar eerste drie punten in de UEFA-Beker. De competitieleider is weer volop in de running voor Europese overwintering, maar dan mag het volgende week zeker niet verliezen bij Austria Wenen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties