KBVB wil Beker hervormen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
KBVB wil Beker hervormen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Blijkbaar heeft de Belgische voetbalbond de column op onze site gelezen, want de bobo’s hebben plannen om de Beker van België te hervormen.

Volgens Het Belang van Limburg wil de KBVB binnenkort enkele veranderingen doorvoeren in het bekertoernooi. In Brussel wil men namelijk de geleide loting in de 1/18e finale afschaffen. Nu zijn 16 eersteklasseclubs beschermd tijdens de loting, wat wil zeggen dat ze enkel een club uit lagere divisie tegen kunnen komen. Enkel de twee promovendi kunnen  op een collega-eersteklasser botsen. Als de geleide loting afgeschaft wordt, zijn in de 1/18e finale al duels als Sint-Truiden – Beveren en zelfs Club Brugge – Anderlecht mogelijk.

De KBVB wil zelfs nog verder gaan. Om de Beker spannender te maken denkt er aan om de clubs uit de lagere divisie steeds thuis te laten spelen. In bijvoorbeeld Duitsland is dat nu al het geval. Concreet houdt dat in dat pakweg KV Mechelen (3e klasse) sowieso het thuisvoordeel krijgt als het eersteklasser Anderlecht loot. Duels mogen ook niet overgekocht worden, zoals dat nu wel eens gebeurt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties