Aalsters kalf verdronken ?

Kenzo Verstuyft

Het Aalsters kalf lijkt nu wel zo goed als verdronken te zijn. Eendracht maakte zich sterk om zich alsnog te kunnen handhaven in de tweede landsklasse, maar die kans kreeg vandaag misschien wel de definitieve mokerslag te verwerken. De Ajuinen verloren bij Hamme met 2-1 en supporters verloren hierbij hun laatste sprankeltje hoop.

Bruno Lopes bracht al na een kwartier de 0-1 op het bord, het ideale senario voor Eendracht. Hervé Van Overtvelt dacht er anders over en bracht zijn club Hamme net voor rust langszij met een knap schot in de winkelhaak. Twintig minuten in de tweede helft miste Demba dé kans om de Ajuinen terug op voorsprong te brengen. Baert parreert de penalty. Wat Demba niet kon, deed Versyp aan de overzijde perfekt. Na truitje-trek mocht hij vanop elf meter de gevleide 2-1 eindstand vastleggen.

Hamme een stap dichter bij behoud, Eendracht Aalst met 1 been in derde klasse...