Waar speelt Steven Gerrard volgend seizoen?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Waar speelt Steven Gerrard volgend seizoen?
Foto: © SC

Steven Gerrard staat in het middelpunt van dé transfersoap van deze zomer. De Engelse superster lijkt Liverpool te verlaten en topclubs staan aan te schuiven om hem aan te trekken.

De 25-jarige Steven Gerrard is aanvoerder en sterkhouder van Liverpool FC. Hij won met de Mighty Reds alles wat er te winnen valt, behalve de titel in de Premier League. Toch zou hij nu de club van zijn hart willen verlaten. Manager Rafael Benitez en voorzitter David Moores beloofden al om er alles aan te doen de Engelse international toch op Anfield Road te houden. Toch groeit ook bij The Kop de overtuiging dat ze verraden zullen worden door hun idool. 

Na het winnen van de Champions League verklaarde Gerrard nog bij Liverpool te zullen blijven. Op zes weken tijd is er blijkbaar veel gebeurd. Velen wijzen met een beschuldigende vinger naar zijn persoonlijke managers. De club beweert in ieder geval dat ze aan zijn oorspronkelijke looneisen wil voldoen. Het huidige contract van de middenvelder loopt over twee seizoenen af, maar als hij weg wil ...

Real Madrid en Chelsea trekken al jaren aan de mouw van Gerrard. Vooral de Spaanse topclub zou alweer weken aan het onderhandelen zijn met Liverpool en een hoop poen klaar liggen hebben. Bovendien is zowat elke speler van de Galacticos al genoemd als potentieel ruilmiddel, vooral Luis Figo en Walter Samuel duiken vaak op.

Chelsea is dé club van miljardair Roman Abramovich. Geld is dus geen probleem, maar wil Benitez de concurrentie versterken? Hij zal zeker en vast een topspeler in return willen. hoog op het verlanglijst van Liverpool prijkt Damien Duff. Chelsea zag een eerste bod alvast geweigerd worden, maar kan het toch nog tot een akkoord komen met de Reds?

Steeds meer duiken ook de geruchten op dat Arsene Wenger zich in de debatten wenst te mengen. De manager van Arsenal ziet in Gerrard de ideale versterking voor zijn middenveld en heeft miljoenen om te spenderen. Als Arsenal en Chelsea komen aankloppen, dan kan Manchester United niet achter blijven. Krijgt Sir Alex Ferguson de fondsen om Gerrard te kopen? Hij zou een schitterende opvolger zijn voor Roy Keane. 

Ook AC Milan ligt op de loer. Carlo Ancelotti gaf na de verloren finale van de Champions League al aan dat hij Gerrard welkom zou heten als hij deze zomer vrijkwam. De Engelsman zelf zou echter liever niet naar de Serie A trekken. Laatste kandidaat-overnemer is misschien wel Barcelona. De Spaanse topclub zou een heel aantrekkelijk alternatief kunnen vormen voor Real Madrid, maar gaf vooralsnog weinig blijk van interesse.




Waar denkt u dat Steven Gerrard volgend seizoen zal spelen? Geef uw mening in onze poll links. 



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties