Racing Genk wint eerste oefenwedstrijd

Philippe Crols

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk heeft woensdagavond zijn eerste oefenwedstrijd gewonnen. Provinciegenoot Veldwezelt moest zich evenwel niet schamen voor de eindstand. Het werd 1-3.

De nieuwe trainer van Genk, Hugo Broos, liet zijn internationals in deze wedstrijd nog even rusten. De reden hiervoor was dat ze nog maar drie dagen aan het trainen waren en dus kregen een aantal jongeren de kans. Na 25 minuten kwamen de Genkenaren wel op voorsprong. Soetaers trapte op vrijschop de 0-1 binnen. De thuisploeg speelde niet onaardig en trof in de eerste helft zelfs de paal. Net voor rust kon Racing Genk de voorsprong verdubbelen. Het was de revelatie van de tweede seizoenshelft van vorig seizoen, Nenad Stojanovic, die de 0-2 scoorde. Die 0-2 was tevens ook de ruststand.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud of de jonge Ogunjimi, die aan de rust Stojanovic was komen vervangen, schoot de 0-3 tegen de touwen. Na de rust stonden er bij Genk twee opvallende namen op het veld. Zo speelde Roumani weer eens mee. Hij verdween onder Vandereycken een jaar lang uit de ploeg. En ondanks zijn status van international mocht ook Hans Cornelis van Hugo Broos een goede 25 minuten meespelen. In de 72e minuut stond de eindstand op het bord. Papadopoulos schoot de bal voorbij invallersdoelman Bolat en zo stond het 1-3. Genk speelt vrijdag tegen Patro Eisden zijn tweede oefenwedstrijd.

Opstelling Racing Genk voor de rust:
Bailly, Matoukou, Claessens, Mikulic, Pocognoli, Remacle, Wamfor, Defour, Soetaers, Kpaka, Stojanovic.

Opstelling Racing Genk na de rust:
Bailly (67' Bolat), Matoukou (63' Cornelis), Claessens, Mikulic, Pocognoli, Remacle, Wamfor, Defour, Roumani, Kpaka, Ogunjimi.

Doelpunten Veldwezelt - Racing Genk:
24' Soetaers  0-1
43' Stojanovic  0-2
49' Ogunjimi  0-3
72' Papadopoulos 1-3