Juventus heeft Vieira UPDATE 18u46

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Juventus heeft Vieira UPDATE 18u46
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Officieel is het nog niet, dat zou pas morgen zijn, maar volgens de Italiaanse Gazzetta dello Sport is het een uitgemaakte zaak: Arsenal-kapitein Patrick Vieira gaat naar Juventus Turijn.

Moggi, Bettega en Giraudo, het triumviraat aan de leiding van Juventus, was vandaag naar Londen afgereisd om de deal af te sluiten. Arsenal was bereid mee te werken omdat Vieira na volgend seizoen einde contract is en wel oren had naar een vertrek. Daarbij kwam dat Juve bereid was de gevraagde transfersom (15 miljoen euro) cash op te hoesten en niet te 'verlichten' door spelers als Zebina en Maresca in de deal te betrekken.

De aanvoerder van Arsenal zou een contract van 5 jaar tekenen bij de Italiaanse kampioen. Eerder kende Vieira al een weinig succesvolle periode bij AC Milan, aan het begin van zijn imposante carrière. Daarna verkaste hij naar Londen, waar hij 9 seizoenen het mooie weer maakte en tal van binnenlandse successen behaalde.

Bij Juve vindt de 29-jarige middenvelder zijn landgenoot Trezeguet terug en gaat hij een ijzersterk middenveld vormen met de Braziliaan Emerson.

UPDATE: Juventus Turijn heeft de aanwerving van Patrick Vieira via haar website officieel bekend gemaakt. De 29-jarige Fransman tekende een contract voor vier jaar. De website van Arsenal meldt dan weer dat het 20 miljoen euro voor de middenvelder zal ontvangen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties