Anderlecht gaat voor goeie uitgangspositie

Anderlecht gaat voor goeie uitgangspositie
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht kan voor de derde keer op rij deelnemen aan de Champions League. Daarvoor moeten ze vanavond wel een goede uitgangspositie proberen te verwerven tegen Slavia Praag. De Tsjechen werden vorig seizoen tweede na grote broer Sparta Praag. Na de knappe overwinning dit weekend tegen La Louvière kijkt men bij paars-wit vol vertrouwen de dubbele confrontatie met de Tsjechen tegemoet .
 
Na de gemakkelijke overwinning in de tweede voorronde tegen Neftchi Bakoe uit Azerbeidzjan moet nu het Tsjechische Slavia Praag overwonnen worden. Volgens trainer Vercauteren zal er thuis afstand moeten genomen worden. “We moeten thuis het verschil proberen te maken, al zal dat niet gemakkelijk zijn tegen Slavia. We mogen ook niet blind aanvallen. Thuis moet je risico’s durven nemen, maar dat betekent niet dat je domme dingen moet gaan doen.” Van onderschatting is er geen sprake. "Het is een goed georganiseerd blok, dat vooral speelt op de tegenaanval. Ze gaan proberen de ruimte te benutten die wij hen noodgedwongen zullen geven", aldus de coach nog.

Bij Slavia is de druk minder groot hoewel de vetpotten van de Champions League ook daar welkom zijn. Trainer Jarolim toonde op de persconferentie heel veel respect voor de tegenstander. “Anderlecht is een sterk georganiseerde ploeg. Ze hebben een sterke aanval en een sterk middenveld. Het wordt een moeilijke wedstrijd.” Het grootste probleem voor Slavia wordt wellicht het gebrek aan ervaring. “We zagen heel wat spelers stoppen die ervaring hebben op dit niveau, waardoor we nu met een relatief jonge ploeg spelen.” Toch zien de Tsjechen wel wat kansen tegen Sporting. “Ik hoop dat we met een goed resultaat naar huis kunnen keren. Winnen zou natuurlijk heel mooi zijn, maar scoren zou al heel goed zijn.”
 
Franky Vercauteren selecteerde 20 man die het zullen moeten doen tegen Slavia. Zowel Wilhelmsson als Serhat zijn licht twijfelachtig.

Kern Anderlecht
: Akin, Baseggio, Delorge, De Man, Deschacht, Goor, Hasi, Jestrovic, Kompany, Lovre, Mpenza, Proto, Tihinen, Van Steenberghe, Vanden Borre, Vanderhaeghe, Wilhelmsson, Zetterberg, Zewlakow en Zitka.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties