Betis mag blijven dromen

In Sevilla dromen ze al weken van een mogelijke eerste deelname van Betis aan de Champions League.  Met AS Monaco kreeg de ploeg uit de Andalusische hoofdstad echter een taaie brok voorgeschoteld.  Na een aarzelende beginfase toonde Betis vooral in de eerste helft waarom het vorig jaar zo hoog eindigde in de Primera División en de Copa del Rey won.  Ondanks een resem kansen voor beide teams bleef het 90 minuten lang 0-0.  In blessuretijd bezorgde Edú zijn team dan toch nog een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd in Monaco.

Bij Betis kwamen nieuwkomers Edú en Rivera meteen aan de aftrap.  Denilson startte op de bank.  Bij de bezoekers kon Deschamps geen beroep doen op aanwinsten Gerard en Kapo.  Monaco begon het best aan de partij, terwijl Betis duidelijk nog op zoek was naar automatismen.  De Spanjaarden werkten tot nog toe dan ook nog geen officiële wedstrijden af.  De Fransen hebben wel al twee competitiewedstrijden in de benen, waarin ze weliswaar absoluut nog niet konden overtuigen.  De Monegasken kregen al na enkele seconden een kans op de openingstreffer, maar Adebayor besloot naast.  Enkele minuten later was de Togolees opnieuw gevaarlijk, maar ook zijn tweede kans leverde geen doelpunt op.  Stilaan kwam de thuisploeg toch beter in de partij en dat resulteerde ook in een aantal kansen.  Rivera, Edú en Assunçao kwamen echter niet tot scoren. Aan de overkant miste Adebayor ook zijn derde kans van de avond.  Halverwege de eerste helft waren Dani en Fernando dicht bij de openingstreffer, maar de paal en doelman Roma stonden in de weg.  Betis was intussen duidelijk de betere ploeg en bleef goede kansen bijeenvoetballen.  Op het halfuur moest Roma nogmaals tussenkomen op een poging van Assunçao.  In de slotfase van de eerste helft regende het kansen aan beide kanten, maar doelpunten bleven uit.  Voor Betis misten Edú, Juanito, Dani en Fernando en aan de overkant toonden Meriem en Zikos zich niet trefzeker genoeg.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: met kansen aan beide zijden.  De bal wilde echter ook na de pauze niet tegen de netten ondanks pogingen van  Dani, Rivera en Chevantón.  Enkele minuten later zag Meriem zijn bal op de paal stranden.  Het was nu opnieuw Monaco dat de gevaarlijkste ploeg was, maar doelpunten leverde dat nog steeds niet op.  Abedayor en Meriem kregen elk nog twee kansen, maar wisten het doelkader niet te vinden.  De laatste poging van de ongelukkige Adebayor belandde in de handen van Betis-doelman Doblas.  Tijdens het slotkwartier viel er amper nog doelgevaar te noteren, zodat de wedstrijd leek af te stevenen op een scoreloos gelijkspel.  In de slotseconden beslisten twee aanwinsten van Betis daar echter anders over.  Op aangeven van Rivera liet Edú het Ruiz de Lopera eindelijk ontploffen.  De Spanjaarden mogen dan ook blijven dromen van een eerste deelname aan de Champions League.

Betis: Doblas, Melli, Juanito, Rivas, Luis Fernández, Assunçao (77’ Arzu), Rivera, Joaquín, Edú, Dani (65’ Xisco), Fernando (56’ Denilson)

AS Monaco: Roma, Maicon, Squillaci, Modesto, Evra, Zikos, Bernardi, Meriem, Sorlin (82’ Gigliotti), Chevantón (68’ Maoulida), Adebayor