Charlton - negen nieuwe spelers

Kristof Blomme
| 0 reacties
Charlton - negen nieuwe spelers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Charlton eindigde vorig seizoen elfde in de Premier League. Deze zomer werden veel nieuwe spelers aangetrokken, waarmee gemikt wordt op een Europese plaats. Afwachten of die ambitie kan worden waargemaakt.
 
Vorig seizoen:
 
Charlton deed vorig jaar een hele tijd mee voor Europees voetbal. Slechts de laatste paar weken moesten ze de duimen leggen. Het was Middlesbrough die met de laatste Europese plaats wegliep. Dit seizoen zal men er alles aan doen om wel Europees voetbal te halen. Topschutter van de ploeg was Bartlett met zes goals. Gehoopt wordt dat de aanvallers meer doeltreffend zullen zijn.
 
Transfers:
 
De belangrijkste spelers konden behouden worden. Enkel centrale verdedigers Konchesky en Fish zijn spelers die redelijk vaak aan spelen toekwamen. Ze trokken respectievelijk naar West Ham en Ipswich. Daarnaast vertrok Royce naar Queens Park Rangers en ging Long naar Notts County.
 
Wel zijn er maar liefst negen nieuwe spelers bijgekomen. Smertin (foto) wordt voor één jaar geleend van Chelsea. De 29-jarige Rus kan een belangrijke schakel worden op het middenveld. Ook Darren Ambrose van Newcastle moet het middenveld kunnen versterken. Gonzalo Sorondo wordt dan weer overgenomen van Inter Milaan. Sorondo speelde twee seizoenen geleden nog voor Standard. Vorig seizoen deed hij al ervaring op in de Premier League bij Crystal Palace. De jonge Spector wordt voor één jaartje overgenomen van Manchester United. Bij Charlton hoopt hij meer speelgelegenheid te krijgen. Na één jaartje West Ham kwam de 36-jarige Powell terug. Een zesde versterking is Darren Bent. De beloftevolle aanvaller komt over van Ipswich, dat vorig jaar de promotie net miste. De 20-jarige Bent is jeugdinternational en wordt aanzien als een groot talent. Goncalo Brandao wordt voor één jaar geleend van Belenenses. Brandao is een Portugese verdediger. Ook Youga komt de rangen versterken. Youga is een jonge verdediger die via een vrije transfer overkomt van Lyon. De laatste transfer is die van doelman Thomas Myhre. Hij komt over van Frederikstad in Noorwegen. Hiermee staat de teller dus op negen.
 
Seizoen 2005-2006:
 
Normaal zou doelman Dean Kiely als titularis beginnen onder de lat. De onfortuinlijke keeper viel echter voor zes weken uit waardoor de club op zoek ging naar een vervanger. De keuze viel dus uiteindelijk op de Noorse doelman Myhre. Naast de nieuwkomers Powell, Sorondo, Spector, Youga en Brandao lopen ook nog Hreidarsson en El Karkouri achterin. Op het middenveld moeten vooral Holland, Kishishev, Murphy en Rommedahl (foto) naast Ambrose en Smertin voor het evenwicht in de ploeg zorgen. Voorin ziet het er ook niet slecht uit. Jeffers, Bartlett, Euell, Lisbie en nieuwkomer Bent moeten daar knokken voor de plaatsjes. Met Bent hoopt men de productiviteit wat naar boven te brengen.
 
In de voorbereiding liep het niet onaardig. Enkel de laatste partij tegen AEK Athene werd verloren met 1-3. Voordien werden onder andere wel Feyenoord (2-0), en Watford (2-1) geklopt.
 
Prognose:
 
De club heeft een serieuze inspanning gedaan met het oog op het bereiken van  Europees voetbal. Naast enkele ervaren spelers werden ook jonge talenten vastgelegd. In elke linie lopen er kwaliteitsvolle spelers rond. De vraag is of dit voldoende is om het doel waar te maken. De ploeg moet wel in staat zijn om rond de zevende plaats te eindigen.
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties