KVSK United wint overtuigend van suikerploeg

Niels Hendriks

Gisteravond speelde KVSK United zijn zesde oefenwedstrijd tegen KVK Tienen. De bezoekers mogen tot de titelkandidaten in 3e klasse B gerekend worden maar ze verloren met 1-4 van United.

In de eerste helft speelde KVSK United te traag en te onzorgvuldig, dit maakte dat de bezoekers uit Tienen zonder veel moeite gelijke tred kon houden met onze jongens. De jongens van Peter Balette creërde bijna geen enkele kans, enkel Wouter Scheelen kon een keer voorlangs besluiten. Het was dan ook geen verrassing, nadat Tienen al enkele keren gevaarlijk kwam opzetten, dat Geebelen de 0-1 scoorde met een kopbal in duikvlucht na knap voorbereidend werk van Thiry.

Pas in de tweede helft en na enkele wissels gaf KVSK United de indruk om Tienen opzij te kunnen zetten. Het eerste gevaar van de tweede helft is ook voor de bezoekers, Morhaye heeft de 0-2 aan de voet, maar zijn lobbal nadat hij Boyen omspeelde wordt door Hensen van de lijn gehaald. Na een knappe persoonlijke actie op rechts lukte de ingevallen Pereira op het uur de gelijkmaker. Vanaf toen begon het spel bij de thuisploeg nog beter te lopen en Tienen had meer fouten nodig om het hoofd boven water te houden. Pas in de laatste 10 minuten werd echter de definitieve kloof uitgebouwd. Eerst scoorde Haznadar de 2-1 na een knappe combinatie met Pereira en Geerinckx, daarna verhoogde Haagdoren op strafschop na een trekfout op Pereira. De overdreven 4-1 cijfers kwamen op het bord in 89e minuut toen Admir Haznader zijn tweede doelpunt van de avond maakte na een snelle rush op links.

Opstelling KVSK United: Govert Boyen, Erwin Hensen (86’ Serdal Güvenc), Frank Machiels, Vincent Euvrard, Jo Geerinckx, Jochen Daniëls (46’ Pieter Thijs), Christophe Delande (46’ Pieter Mbemba), Davy Heymans (46’ Marcos Pereira), Philip Haagdoren (86’ Martijn Plessers), Wouter Scheelen, Mirek Waligora (60’ Admir Haznadar).