Lastige klip voor Ajax

Kristof Blomme
| 0 reacties
Lastige klip voor Ajax
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor elke ploeg is het noodzakelijk voor de verdere groei om van de vetpotten van de Champions League te kunnen genieten. Zes miljoen euro is ook niet niks voor zowel Ajax als Brondby. Ajax werd vorig jaar tweede in de Nederlandse competitie na het ongenaakbare PSV. Brondby won dan weer de dubbel in Denemarken. Na vier matchen zijn de Denen weer leider met het maximum van de punten.
 
Michael Laudrup, ex-vedette en trainer bij de Denen, liet op de persconferentie verstaan te zullen aanvallen. “Wij kunnen niet massaal verdedigen, daar hebben we het team niet voor. Bij beide clubs zijn goede passing en scherpe techniek cruciaal.” Over de kansen van zijn club kwam Laudrup niet verder dan enkele clichés. “We hebben een kans tegen Ajax, maar dan zullen we op onze top moeten spelen. Per slot van rekening klopten we hier twee jaar geleden ook Schalke. Als ook Ajax het maximale eruit haalt zijn zij sterker.” Zelf speelde de oudste Laudrup ook één seizoen bij Ajax. Dat deed hij onder andere samen met …. Danny Blind. “Danny is een geweldige kerel. Ik heb heel goede herinneringen aan ons team van toen. Ik ga hem echter voor de wedstrijd niet opzoeken. Na de match spreken we elkaar natuurlijk wel even, maar later zijn er genoeg momenten om dat te doen."
 
De meest bekende naam in de kern van de Denen is Johan Elmander. De 24-jarige Zweed speelde zelf tot 2002 in Nederland bij Feyenoord. Dit zijn de 18 namen die voor een goede uitgangspositie zullen moeten zorgen.
 
Kern Brondby: Karim Zaza, Auri Skarbalius, Thomas Rytter, Per Nielsen, Dan Anton Johansen, Marcus Lantz, Kasper Lorentzen, Kim Daugaard, Martin Retov, Jonas Kamper, Stefan Schmidt, Casper Ankergren, Morten Skoubo, Johan Elmander, Asbjørn Sennels, Daniel Agger, Johan Absalonsen, Mads Jørgens
 
Bij Ajax moest Olaf Lindenbergh, die in het tussenseizoen overkwam van AZ, op het laatste moment nog afhaken. Met een blessure aan het bovenbeen bleef hij achter in Amsterdam. Daarnaast moeten de Nederlanders nog enkele langdurig geblesseerden missen. Linksachter Maxwell, doelman Stekelenburg en linksbuiten Mitea zijn nog een tijdje onbeschikbaar. Daniël de Ridder, Anthony Obodai, Rasmus Lindgren en landgenoot Tom de Mul kregen te horen dat ze andere oorden mogen opzoeken en werden dan ook niet opgenomen in de kern door trainer Blind. In de wedstrijdkern vinden we één Belg terug: verdediger Thomas Vermaelen

Blind zal nog enkele knopen moeten doorhakken, al kan hij daarbij wel wat geholpen worden. Boukhari, die in de balans met Sneijder leek te liggen, moest op de laatste training afhaken door problemen met de lies. Verder zal er centraal op het middenveld moeten gekozen worden tussen Maduro en Galasek. Voor het plaatsje centraal voorin gaat het tussen Rosenberg en Charisteas.

Kern Ajax:
 Yannis Anastasiou, Ryan Babel, Nourdin Boukhari, Angelos Charisteas, Urby Emanuelson, Julien Escudé, Tomás Galásek, Zdenek Grygera, John Heitinga, Nigel de Jong, Bogdan Lobont, Hedwiges Maduro, Edgar Manucharyan, Steven Pienaar, Mauro Rosales, Markus Rosenberg, Wesley Sneijder, Hatem Trabelsi, Thomas Vermaelen en Hans Vonk.
 
Scheidsrechter voor de partij is de Italiaan Massimo de Santis. In het Brondby Stadium kunnen 26.000 toeschouwers plaatsnemen. Verwacht wordt dat het stadion helemaal uitverkocht zal zijn. De match begint om 19 uur.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties