Thun bijna in Champions League

FC Thun staat erg dicht bij haar eerste Champions League – deelname. De Zwitserse vice-kampioen won vanavond met 0-1 op het veld van Malmö. De Zweden zullen dus nog flink moeten stunten, willen ze het kampioenenbal alsnog bereiken.

Thun wist zich ten koste van Dynamo Kiev te plaatsen voor de derde voorronde. In Malmö bewees het dat de winst tegen de Oekraïners geen toevalstreffer was. Elf minuten voor de rust scoorde de Braziliaan Adriano Pimenta het enige doelpunt van de wedstrijd. Malmö liet de moed niet zakken en pakte uit met enkele stevige aanvallen, maar het mocht niet baten. Marcus Pode had nog voor de 0-1 al twee uitstekende kansen gemist. Na het doelpunt waren er opnieuw enkele leuke mogelijkheden. Zo werd een schot van Jari Litmanen van de lijn geveegd en vloog een andere inzet tegen de lat.

De 0-1 einduitslag is een uitstekend resultaat voor Thun, dat over twee weken haar uitgangspositie in eigen huis mag verdedigen.