Finse teams houden de 0 in UEFA cup

Truyens Himke
| 0 reacties
Finse teams houden de 0 in UEFA cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren kwamen twee Finse ploegen in actie in de tweede voorronde van de UEFA cup. Allianssi moest in Noorwegen de wei in tegen Brann en MyPa kreeg bezoek van het Schotse Dundee.
 
MyPa dat op papier kansloos aan de wedstrijd begon hield zich sterk, geen tegengoal maar ook geen gemaakt. Toch is dit al een hele prestatie als je op voorhand de prognoses zag. MyPa begon ijzersterk aan de wedstrijd en dwong de eerste kans af, eerst was een attente Stillie nodig om de bal weg te werken nadien de doelpaal. Toch konden de Finnen dit niveau niet aanhouden en kwam Dundee als maar meer greep op het spel.  Toch was het oppassen voor de Schotten, want MyPa’s countervoetbal is vlijmscherp. Al bij al mochten de Finnen blij zijn met de 0-0 aan de rust.
Net als voor de rust was ook nu MyPa het eerst bij de goal te vinden, maar ook dit maal zonder succes. In tegenstelling tot voor de rust konden de Finnen dit maal de macht wel houden en kreeg Dundee het moeilijk.
Na een wedstrijd waar beide ploegen één helft domineerde bleef het 0-0.
 
Allianssi moest naar Noorwegen voor eerherstel. De vorige wedstrijd tussen ploegen van beide landen (FC Haka – Vålerenga) eindigde op een 5-1 in het voordeel van de Noren. Maar van eerherstel was weinig te merken, de huidige ploeg van Bengt Saeterners (ex-Club Brugge) overtrof de Finnen maar kwam niet tot scoren.
Binnen twee weken staat de terugwedstrijd op het programma in Finland.
 
Ploegen:

MyPa: Korhonen, Kononen, Huttunen, Lindstrom, Miranda, Taipale, Haapala, Tauriainen, Karhu, Tarvajarvi, Adriano. Subs: Kiljunen, Puhakainen, Muinonen, Kansikas, Manso, Kangaskolkka, Kaijasilta.

Dundee Utd:. Stillie, Wilson, McCracken, Archibald, Duff, Crawford, Kerr, Brebner, McIntyre, Robson, Miller. Subs: Samson, McInnes, Dodds, Kenneth, Samuel, Robertson, Cameron.
 
Allianssi: Sillanpää, Douai, Tuunainen, Lindström, Marjamaa, Vajanne, Omelianovitch, Pulkkinen, La Placa, Chebaiki, Savolainen

SK Brann
: HÃ¥kon Opdal, Kristjan Ørn Sigurdsson, Olafur Ørn Bjarnason, Ragnvald Soma, Erlend Hanstveit,  Martin Knudsen, Helge Haugen, Paul Scharner, Arve Walde, Bengt Sæternes, Robbie Winters
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties