Geen voetbal voor Ajax en ADO dit weekend

Philippe Crols
| 0 reacties
Geen voetbal voor Ajax en ADO dit weekend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd Ajax-ADO Den Haag is afgelast. Niet omwille van het weer, maar wel omwille van de gekende omstandigheden. De wedstrijd wordt nu in de winter van 2006 gespeeld. 

Voor een goed begrip zetten we nog eventjes de feiten op een rijtje. Ajax - ADO Den Haag zou normaal komende zondag worden afgewerkt. De burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, liet de wedstrijd echter niet doorgaan omdat hij die dag te weinig politie op de been kon brengen. De wedstrijd op een andere dag in augustus laten spelen kon ook niet want de politie heeft het deze maand te druk en er zijn al te veel risicowedstrijden in Amsterdam. Omdat de wedstrijd ook niet in Den Haag kon doorgaan besloot de KNVB de wedstrijd te laten spelen op neutraal terrein en dat zonder supporters. Dat zag Ajax dan weer niet zitten en het trok naar de rechtbank. In kort geding heeft de rechter nu beslist dat de wedstrijd wordt uitgesteld. 

De soap is echter nog niet afgelopen en dat komt door de KNVB. Daar vinden ze namelijk dat de rechtbank niets te zeggen heeft over het speelschema van de Nederlandse competitie. De Nederlandse Voetbalbond wil dan ook beroep aantekenen tegen de uitspraak. In ieder geva,l als alles nu blijft zoals het is wordt de wedstrijd op zaterdag 7 januari 2006 gespeeld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties