Premier League zoekt opvolger Chelsea

Yves Dekoning
| 0 reacties
Premier League zoekt opvolger Chelsea
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


De Premier League gaat dit weekend weer van start. Vorig jaar werd Chelsea met een straat voorsprong kampioen, maar iedereen start weer met nul punten. Toch zijn de Blues opnieuw de te kloppen ploeg.
 


De titelstrijd

Roman Abramovich pompt miljoenen en miljoenen oliedollars in Chelsea. De Londense club wordt wel eens smalend Chelski genoemd, maar de aankopen van Jose Mourinho renderen. Chelsea blijft de absolute topfavoriet. De sterkste ploeg van vorig jaar is nog versterkt. Wie gaat de titel van Stamford Bridge kunnen wegkapen? 

Eerste uitdager is Manchester United. De Mancunians worden sinds mensenheugenis geleid door Sir Alex Ferguson en waren dé toonaangevende ploeg in de jaren '90. Na enkele relatief magere jaren moet er weer geoogst worden. Nieuwe eigenaar Malcolm Glazer zal minder geduld hebben. De Red Devils barsten van het talent, maar zijn jongens als Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney al consistent genoeg?

Ook Arsenal moet in zijn titelkansen geloven. De Gunners verloren Patrick Vieira, maar Arsène Wenger heeft weer een mooie lichting klaar staan. Gaat er nu niet te veel druk op de schouders van Thierry Henry komen? Arsenal blijft een te duchten tegenstander, maar zijn de Gunners al klaar om opnieuw kampioen te spelen?

Bij Liverpool doet Rafael Benitez er alles aan om ook in de Premier League te kunnen scoren. De Mighty Reds deden ook de grootste transfer van de zomer door Steven Gerrard te overtuigen op Anfield Road te blijven. Liverpool moet vooral leren om buitenshuis punten te pakken. Het zal hoe dan ook moeilijk worden voor de Reds om voor Chelsea te eindigen, maar als ze een vliegende start nemen ...


De challengers

Logischerwijze zou je denken dat Chelsea, Man Utd, Arsenal en Liverpool de eerste vier plaatsen zullen bezetten, maar voetbal blijft voetbal. Newcastle hoopt al jaren om terug aansluiting te vinden bij de top en het is het jaar van de laatste kans voor Alan Shearer. Emre Belozoglu en Scott Parker moeten het middenveld boosten. De Magpies zullen zo goed als zeker tekort komen om voor de titel te gaan, maar moeten wel dicht bij de Champions League kunnen eindigen. Als Graeme Souness de rangen gesloten kan houden, kan Newcastle ver geraken. 

Everton hoopt natuurlijk zijn prestaties van vorig seizoen te herhalen. Dat zal enorm moeilijk worden voor de jongens van David Moyes. Eventuele Europese tegenslagen kunnen zich ook doorzetten naar de Premier League.

Middlesbrough en Bolton haalden vorig seizoen Europees voetbal binnen. Beiden behoren tot de subtop in Engeland en zullen die status wel bevestigen. De strijd om de tickets voor de Uefa Cup zal weer zwaar worden. Ook Aston Villa, Birmingham en Manchester City liggen op vinkenslag. Verder mogen zeker Tottenham en Charlton niet over het hoofd gezien worden. Dat zijn dus in totaal negen ploegen die allemaal hopen dat ze vierde kunnen eindigen en zo de Champions League induiken. 


Degradatiestrijd

Van nieuwkomers in de Premier League mag je niet meteen te veel verwachten. Toch zullen West Ham en Sunderland vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen beginnen. Beiden lijken klaar voor de opdracht en zouden zich vlot moeten kunnen redden in hun eerste jaar terug op het hoogste niveau. Voor Wigan ligt dat iets moeilijker. De Club debuteert in de Premier League, en zal waarschijnlijk lang moeten vechten tegen de degradatie.

Blackburn Rovers, een ambitieuze ploeg die het lastig heeft om uit de rechter kolom weg te geraken. Toch zou het geen probleem mogen hebben om zich in de Premiership te handhaven.

Fulham, Portsmouth en West Bromwich Albion schieten dan nog over. Het zou ons niet verbazen als minstens twee van deze drie na dit seizoen degraderen. West Brom kon zich vorig seizoen tegen alle verwachtingen in redden op de laatste speeldag, maar zal die stunt moeilijk kunnen herhalen. Fulham was enkele jaren geleden een rijke club, maar de miljoenen lijken verkeerd geïnvesteerd.


We hebben voor elke club een aparte voorbeschouwing gemaakt waarin we dieper ingaan op de ambities, de mogelijkheden, de transfers en de spelerskern. Hieronder vind je de lijst. 


Arsenal
Aston Villa
Birmingham
Bolton
Blackburn
Charlton
Chelsea
Everton
Fulham
Liverpool
Manchester City
Manchester United
Middlesbrough
Newcastle
Portsmouth
Sunderland
Tottenham
West Brom
West Ham
Wigan


Wedstrijden speeldag 1 =>

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties