Wordt Hagi de nieuwe coach van Dinamo Kiev ?

Luc Goderis
| 0 reacties
Wordt Hagi de nieuwe coach van Dinamo Kiev ?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Diverse Roemeense bronnen melden dat Gheorghe Hagi wel eens de nieuwe coach kan worden van Dinamo Kiev.  Zij menen te weten dat Dinamo een contract heeft aangeboden aan hun levende legende.

Bij Dinamo Kiev spelen drie Roemeense internationals : Florin Cernat, Tiberiu Ghioane en Cristian Irimia.  "Maradonna van de Karpaten" zou er, aldus een Oekraïense krant, thuis horen.

Dinamo Kiev ontsloeg, na een rampzalige start in de Oekraïense Premier League en Europese uitschakeling, onlangs hun trainer Leonid Buryak.  Buryak was pas twee maanden aan de slag in de Oekraïense hoofdstad en had al de boter gegeten.  Voorlopig leidt Anatoliy Demianenko er de trainingen, maar het is geen geheim dat er druk naar een nieuwe trainer wordt gezocht.

De zesvoudige Roemeense speler van het jaar zou er kandidaat nummer één zijn.  Hagi schitterde op vijf grote toernooien.  Het hoogtepunt uit zijn carrière was ongetwijfeld de wereldbeker van 1994 toen hij Roemenië, ondermeer met een wereldgoal tegen Colombia en het beslissende derde doelpunt tegen Argentinië (3-2), naar de kwartfinales hielp.

De 40-jarige temperamentvolle Roemeen was tot voor kort aan de slag als coach van Galatasaray.  Hij nam er in mei 2005 ontslag.  Het was Eric Gerets die hem er opvolgde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oekraïense Premier League

Nieuwste reacties