Sampdoria dreigt met boycot tegen Juventus

Dirk Pieters
| 0 reacties
Sampdoria dreigt met boycot tegen Juventus
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Achter de wedstrijd tussen Sampdoria en Juventus Turijn op zaterdag 4 maart staat een vraagteken. Sampdoria dreigt met een boycott als er geen schriftelijk akkoord is over de verdeling van de televisiegelden.

In Italië is er al enkele maanden een dispuut over de verdeling van de televisiegelden. Clubs kunnen een afzonderlijk contract afsluiten met tv-zenders. Die tv-zenders kiezen dan ook logischer wijs voor lucratieve contracten bij grote clubs. Zo ondertekende Juventus onlangs een overeenkomst voor 250 miljoen euro en Inter één voor 200 miljoen euro. De kleinere clubs onder leiding van Palermo en Sampdoria zijn echter niet akkoord met deze handelswijze. Sampdoria dreigt nu zelfs met een boycott.

Sampdoria's voorzitter Riccardo Garrone: "Wanneer Juventus naar Genoa komt, zullen ze een leeg stadion aantreffen als er geen akkoord is. De Bianconeri en Milan zijn de leiders van de grote clubs die de kleinere clubs niet toelaten het geld te ontvangen die men nodig heeft om te overleven. Het ziet er naar uit dat ze vastbesloten zijn dat enkel zij mogen profiteren van de luxueuze Champions League. Zaken moeten veranderen, want we willen weten waar dit naar toe gaat. Een geschreven overeenkomst garandeert onze toekomst in de verdeling van de televisiegelden. Vroeger was een handdruk genoeg, maar dit is nu niet langer het geval."

auteur: Bart Tamsyn
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties