Lezersbrief in de kijker

Thomas Dubois
| 0 reacties
Lezersbrief in de kijker
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De Belgische competitie loopt bijna ten einde, de prijzen worden uitgedeeld en de finale analyses worden bijna opgesteld. Wij kregen een lezersbrief binnen waarin een lezer het niveau van de Belgische competitie onder de korrel neemt.

"Lang leve de Belgische competitie"

Vrijdag kennen we nieuwe kampioen. Het wordt Anderlecht of Standard, maar geef toe: geen van beiden verdienen het om met de gouden graal aan de haal te gaan. Anderlecht kwam dit seizoen vooral op toerental toen het in de winterstop die ene boomlange Argentijn aantrok. De manier van spelen van Frutos is aartslelijk, maar o zo efficiënt. Het is hij, en hij alleen die de motor terug deed draaien. Na een resem (flop?)transfers mag Herman Van Holsbeeck een toptransfer op z’n naam zetten. En er komt nog meer Argentijns goud, benieuwd of deze ook zal schitteren. De situatie kon er voor Anderlecht nog rooskleuriger uitzien, hadden ze maar eerder de kwaliteiten van ene Pujol ontdekt, die na het wegvallen van Frutos bewijst een goede spits te zijn. Jammer voor Anderlecht werd z’n optie niet gelicht en kreeg hij pas te laat zijn kans.
 
Standard staat ook bovenaan, en dat niet alleen in het algemeen klassement. In het klassement ‘kaarten pakken’ zijn ze veruit de koploper. Onyewu, Léonard, Costa, Conceiçao en noem maar op, allen zijn ze niet te beroerd om volop in de strijd te gaan met de nodige gevolgen van dien. Achteraf maken ze er een sport van om dan in de pers hun ongenoegen te uiten. Volgens Onyewu was nog geen enkele van z’n drie rode kaarten terecht. U zegt? Nu, toegegeven, Standard speelde bij momenten grandioos voetbal. De manier waarop Anderlecht in de heenronde weggespeeld werd deed me vol bewondering toekijken. De wil was er, dat mocht ook wel na 23 jaar zonder titel. En toch ziet het er naar uit dat het opnieuw mis zal lopen. Spijtig voor de vurige supporters die nu echt wel hunkeren naar een prijs. Een troost kan misschien zijn dat ze volgend seizoen in de voorrondes van de Champions League uitkomen, al loten ze daar zo goed als zeker een klepper waardoor een kwalificatie heel moeilijk wordt.
 
En o ja, Club Brugge speelt ook nog mee in deze rare competitie. Als de ploeg dit jaar één goede wedstrijd gespeeld heeft zal het veel zijn. Club Brugge was dit seizoen niet meer het gekende Club Brugge. De spelers gingen niet meer voor elkaar door het vuur, zich 90 minuten geven voor de supporters was te veel gevraagd. De spelers rendeerden niet en trainer Ceulemans zocht tevergeefs naar de goede opstelling, helaas vond hij deze niet. Jammer voor de vele Clubsupporters, maar een ontslag was echt wel aan de orde, sportief gezien dan toch. De komst van Ferrera was enigszins verrassend maar leverde toch resultaten op. Hij loodste de ploeg –zonder veel sprankelend voetbal, dat zeker- naar een 10 op 12 waardoor de club dan toch op een derde plaats zal eindigen waardoor Europees voetbal toch binnen is.
 
Gelukkig voor Club kwam AA Gent pas veel te laat in actie, onder aanvoer van Boussoufa speelde de club een geniale terugronde en mag het zich terecht de beste ploeg van het moment noemen. Het is wel jammer dat we nu niets meer horen van Zulte Waregem, het lijkt wel of de bouwvakkers, klinkerleggers en schilders het gehad hebben en dat ze nu echt wel hunkeren naar het tussenseizoen. Hopelijk kunnen ze zich nog oppeppen voor de bekerfinale.
 
Driewerf hoera, La Louvière degradeert sportief en heeft z’n licentie voorlopig nog niet. Opgeruimd staat netjes zullen velen –waaronder ik- nu denken. Na het uitkomen van de gokaffaire en die uitzending van Panorama kon de club sowieso al op weinig begrip rekenen. Lierse staat ook onderaan, maar die ploeg verdient het niet om te zakken, de club heeft iets speciaals, ondanks de continue zorgen blijven ze ervoor vechten. Dat staat me wel aan.
 
Hoe dan ook, vrijdag zit het seizoen erop en kunnen we even op adem komen wat de Belgische competitie betreft. Ik ben benieuwd hoe de competitie er volgend seizoen eruit zal zien mochten Kompany, Wilhelmsson, Portillo, Boussoufa, Defour en noem maar op hier volgend seizoen niet meer zijn. Het zou alleszins een grote aderlating zijn voor de competitie én voor het niveau ervan.

Auteur bekend bij de redactie

Heb jij een totaal andere mening over dit onderwerp? Aarzel dan niet om ons te mailen! Ook lezersbrieven over andere onderwerpen zijn altijd welkom.
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties