Oleguer langer in Nou Camp

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Oleguer langer in Nou Camp
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse verdediger Oleguer Presas heeft zijn contract bij FC Barcelona verlengd. Hij zette vandaag zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot de zomer van 2010 in Nou Camp houdt. Zijn oude contract liep over twee jaar af. Enkele weken geleden al hadden beide partijen al een mondeling akkoord bereikt.

Oleguer maakte na het seizoen '01-'02 de overstap van Gramenet naar FC Barcelona. Daar mocht hij zich bewijzen in het tweede team van de Spaanse landskampioen. De verdediger maakte zijn debuut op 13 november 2002 in de Champions League-partij tegen Galatasaray. Barcelona won die wedstrijd met 3-1. Frank Rijkaard, de Nederlandse coach van de Catalaanse trots, hevelde Oleguer definitief over naar de a-kern in 2004.

De inmiddels 26-jarige Oleguer is ondertussen uitgegroeid tot een basispion in het team dat vorig seizoen zowel de Spaanse titel als de Champions League kon binnenhalen. Hij is ondertussen de tiende speler die zijn contract bij de blaugranas verlengde tot 2010. Eerder gingen Deco, Ronaldinho, Samuel Eto'o, Lionel Messi, Xavi, Carles Puyol, Andres Iñiesta, Rafael Marquez en Victor Valdez hem vooraf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties