Ook Reggina hangt straf boven het hoofd *UPDATE*

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ook Reggina hangt straf boven het hoofd *UPDATE*
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De fraudezaak in Italië is nog steeds niet ten einde. Na de straffen voor Juventus Turijn, AC Milan, AC Fiorentina en Lazio Roma hangt er nu ook Reggina Calcio een straf boven het hoofd.

Net zoals de vier andere clubs heeft Reggina zich schuldig gemaakt aan wedstrijdmanipulatie in de Serie A. Dat is alvast wat openbaar aanklager Stefano Palazzi beweert. Hij heeft de club in staat van beschuldiging gesteld.

Volgens het Italiaanse persagentschap ANSA zou Reggina in het seizoen 2004/5 zes wedstrijden gemanipuleerd hebben in de Serie A. Het is vooralsnog wel gissen naar de mogelijke strafmaat voor de Zuid-Italiaanse club.

UPDATE 12u42: Naast Reggina werden ook voorzitter Lillo Foti, scheidsrechteraanduider Paolo Bergamo en scheidsrechters Pieri en Dondarini beschuldigd. Ook de zes wedstrijden die vervalst zijn, zijn bekend. Het gaat hem om Brescia (1-3), Cagliari (3-2), Palermo (1-0), Udinese (2-0), Sampdoria (2-3) en nogmaals Palermo (1-1). Gemakkelijkheidshalve wordt Reggina bij de voorgaande uitslagen steeds beschouwd als de thuisploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties