'Scheidsrechters fluiten wel degelijk voor Anderlecht'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
'Scheidsrechters fluiten wel degelijk voor Anderlecht'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht krijgt wel degelijk vaak de scheidsrechter mee in thuiswedstrijden. Dat is de conclusie van de krant Het Laatste Nieuws na een onderzoek van de wedstrijden van de afgelopen vijf seizoenen. 

In totaal bestudeerde de krant 85 wedstrijden, waarvan Anderlecht 14 keer de punten cadeau kreeg. Daarbij onder andere de wedstrijd van vorige zaterdag tegen Germinal Beerschot, maar ook het schandalige optreden van Joeri Van de Velde vorig seizoen tegen Lierse en de handsbalgoal van Nenad Jestrovic in de 5-1 zege tegen Club Brugge enkele jaren terug.

Ondertussen reageerde scheidsrechter Laurent Colemonts, die zaterdag de beruchte wedstrijd Anderlecht - Germinal Beerschot floot, op zijn optreden. "Ik zat in de eerste helft goed in de match", legt Colemonts uit. "Maar bij de rust heb ik tegen mijn drie assistenten gezegd: 'Ik heb te lang gewacht met die tweede gele kaart voor Vanden Borre.' Ik had al bij mijn fluitsignaal de intentie hem uit te sluiten, maar heb te veel als een schoolmeester gehandeld. Zoals op school wilde ik de boosdoener in bescherming nemen. Dom! Ik had die kaart sneller moeten trekken. Toen heb ik mijn autoriteit en geloofwaardigheid verloren."

"Misschien had ik dieper in het strafschopgebied moeten staan, zowel bij de tackle van Goor als bij de duw van Boussoufa. Maar ik heb ook geen 23 camera's om de situatie te analyseren, hé. Natuurlijk gebeurt de fout op Boussoufa buiten de zestien, maar dat kon ik vanuit mijn positie niet zien. Ik ben al blij dat ik die duw zag. En het was géén compensatie! Op het hoofd van mijn twee zonen! Is het trouwens mijn schuld dat Zitka beresterk speelde? Ligt het aan mij dat Germinal Beerschot grote kansen miste? Al heb ik wel begrip voor de boze reacties. In hun geval zou ik wellicht hetzelfde zeggen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties