Wat met Vanden Borre?

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Wat met Vanden Borre?
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Wat is dat toch met Anthony Vanden Borre? De jonge rechtsachter werd destijds aangekondigd als een betere versie van Vincent Kompany, maar blijft voorlopig nog steeds aanmodderen. Zijn carrière was er voorlopig één met weinig hoogtepunten, maar wel met veel nonchalanche en blunders. Afgelopen zaterdag pakte hij nog op een schrijnende manier twee gele kaarten. Vanden Borre moet nu echt opletten, weten enkele analisten, of hij dreigt de VDB van het voetbal te worden.

"Het gebeurt wel vaker dat spelers die héél jong doorbreken, met pretentie rondlopen. Vanden Borre komt arrogant en ongeïnteresseerd over. En blijkbaar kan niemand hem corrigeren", vertelt Georges Grün, ooit rechtsback bij Anderlecht, in Gazet Van Antwerpen. "Vanden Borre luistert ook nooit. Je moet natuurlijk wel de intelligentie hebben om iets op te pikken, hé. Vanden Borre heeft noch het talent, noch het hoofd van Kompany. Iedereen weet dat hij geen slimme voetballer is. Hij denkt niet na op een veld, dat zag je zaterdag nog tegen Germinal Beerschot. Hij controleert de situaties niet. Dat gebrek aan intelligentie en scherpzinnigheid kunnen zijn carrière breken."

"Dit blijft niet eeuwig duren", gaat analist Wim De Coninck verder. "Op Baseggio kon óók niemand kwaad zijn. Dat was een even lieve jongen en heeft het enkele jaren uitgehouden, maar op een keer is het gedaan. Vanden Borre is hard op weg om de nieuwe Baseggio te worden. Ik weet ook niet wie tot hem doordringt. Het is een gecompliceerd geval. Mensen die vaak met hem werken, zeggen mij wel eens 'Het komt niet meer goed'."

Manager Herman Van Holsbeeck had ondertussen een gesprek met zijn zorgenkind: "Neen, ik heb me niet kwaad gemaakt. Ik heb hem wel op zijn plichten gewezen en hem duidelijk gemaakt dat de lat heel hoog ligt. Anderlecht zal hem de komende maanden nóg meer steunen en begeleiden. Het is nog véél te vroeg om hem af te schrijven. Veel mensen vergeten dat hij nog altijd maar 18 jaar is. Bovendien zit Vanden Borre écht wel met de kritiek in zijn maag. Dat het hem niet raakt, is alleen maar een houding. In het tussenseizoen was er interesse, maar onze vraagprijs was te hoog. Dat geeft aan dat we nog steeds in hem geloven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties