Anderlecht doet Bernabeu fluiten

Thomas Dubois

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Woensdagavond was Anderlecht te gast bij Real Madrid voor de jaarlijkse galawedstrijd van de Koninklijke. In die galawedstrijd kreeg het publiek de kans om een eerste keer kennis te maken met de nieuwe vedetten. En dat waren er dit seizoen heel wat. Naast Capello als nieuwe coach kwamen spelers zoals Van Nistelrooy, Diarra, Cannavaro en Emerson de ploeg versterken. Bij Anderlecht kregen enkele bankzitters de kans tegen het grote Real. Anderlecht speelde in de eerste en tweede helft met twee verschillende elftallen. Enkel Deschacht werd niet gewisseld.

Real Madrid domineerde de wedstrijd en kreeg al vlug enkele kansen via onder meer Raul en Van Nistelrooy. Anderlecht voetbalde bij momenten goed mee, maar toonde zich kwetsbaar in het centrum en dat resulteerde na twintig minuten ook in het eerste doelpunt van de wedstrijd voor Real Madrid. Een bal werd in de box gedropt waar Deschacht aan de verkeerde kant dekte en Van Nistelrooy zag scoren. Anderlecht kreeg weinig kansen, een kopballetje ging maar net naast. Real scoorde voor de rust nog een tweede keer via opnieuw Van Nistelrooy.

De tweede helft was van een mindere makelij voor Real Madrid. Anderlecht herstelde het evenwicht en liet af en toe technisch fraaie dingen zien. Dat leidde onder andere tot een fraai schot van een sterk spelende Biglia. De Real-goalie hield het leer uit z’n doel. Halverwege de tweede helft was er even opschudding bij een blessure van Biglia na het afblokken van Diarra. Gelukkig zonder veel erg. Anderlecht kreeg het betere van het spel en dat leidde tot de aansluitingstreffer. Vanden Borre schoot eerst op de doelman waarna Siani het leer keihard tegen de netten joeg. Anderlecht kocht in het tussenseizoen heel wat technisch sterke spelers en dat toonde zich naar het einde van de wedstrijd waarbij Boussoufa en co enkele sterke staaltjes toonden. Anderlecht verloor uiteindelijk met 2-1 van Real Madrid, maar toonde zich duidelijk klaar voor de topper van zondag tegen Club Brugge. [AN]