Analyse Verrassingen op openingsspeeldag

Niels Hendriks
| 0 reacties
Verrassingen op openingsspeeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Analyse tweede klasse - Speeldag 1

Het nieuwe seizoen is woensdagavond van start gegaan in tweede nationale. En er vielen al onmiddellijk enkele verrassingen te noteren op speeldag 1. Zowel KVSK United, KV Kortrijk als OH Leuven kwamen niet verder dan een gelijkspel. Antwerp en KV Mechelen deden wel wat het moest doen op de openingsspeeldag, namelijk de drie punten thuishouden.
 
Titelkandidaat KVSK United kreeg een op papier makkelijk thuiswedstrijd tegen RC Waregem voorgeschoteld. Een zwak United vond tegen tien West-Vlamingen pas een kwartier voor tijd de netten via Netteb. Maar Dupont zorgde in de negentigste minuut voor een anticlimax aan de Gestelsedijk door de 1-1 binnen te duwen. KVSK United, dat voor het eerst in de nieuwe groenwitte outfit speelde, verliest dus al twee punten tegen nieuwkomer Waregem. Voor Waregem, dat een geelrode muur optrok voor eigen doel, is dit uiteraard een onverhoopt succes.
 
Ook een andere favoriet, KV Kortrijk, kon de drie punten niet thuishouden. Net zoals United slaagde KVK er pas in de tweede helft om de score te openen tegen Union SG. En ook de Brusselaars konden terug op gelijke hoogte komen zodat de partij net zoals vorig seizoen op een 1-1 gelijkspel eindigde. Uiteraard is er voor Kortrijk en United nog niets verloren maar het seizoen beginnen met puntenverlies op eigen veld is natuurlijk niet goed voor het vertrouwen.
 
Antwerp, dat samen met Kortrijk en KVSK United naar voren wordt geschoven als titelkandidaat, wist zijn wedstrijd wel met 2-0 te winnen tegen Eupen. Maar deze overwinning kwam er wel pas helemaal op einde. De Great Old had het immers niet onder de markt met Eupen.  Mamam Souleymane en Dong zorgden in de toegevoegde tijd voor een gevleide overwinning. Antwerp is dan wel door het oog van de naald gekropen maar het start het seizoen wel met een belangrijke driepunter. Op de volgende speeldag wacht er immers een moeilijke verplaatsing naar Waasland.
 
KV Mechelen en Deinze kende een matig seizoen en zeker Achter de Kazerne wordt er dit seizoen veel meer verwacht. Deze eerste wedstrijd van het seizoen laat alvast veel goeds beloven want er werd met 3-0 gewonnen van KMSK Deinze. Het moet wel gezegd dat Deinze er maar weinig tegenover kon stellen. Deinze krijgt zaterdag wel een herkansing want dan ontmoeten beide ploegen elkaar opnieuw in Mechelen voor de Beker van België. De eerste echte test voor Malinwa volgt op de volgende speeldag bij OH Leuven. Dan zullen de mannen van Peter Maes echt weten hoever ze staan.
 
Dit OH Leuven heeft zijn start wel gemist bij SK Ronse. OHL speelde net zoals KVK en United 1-1 gelijk. OHL speelde echter wel op verplaatsing maar dit mag geen excuus zijn voor een erg teleurstellende prestatie. Ronse, dat speelde met een erg jonge ploeg, slaagde er op enthousiasme zelfs bijna in om OHL te kloppen, maar hiervoor was de afwerking niet goed genoeg. De Leuvenaars zullen zich dringend moeten herpakken met wedstrijden tegen Mechelen en KVSK United in het verschiet.
 
Nieuwkomer KVK Tienen is het seizoen uitstekend begonnen met een 2-0 overwinning tegen RS Waasland. Het bewijst zo al direct dat ze een aanwinst genoemd mogen worden voor tweede klasse. Want van Waasland wordt toch algemeen verwacht om bovenaan mee te draaien. Na de uitschakeling in de beker is deze nederlaag al de tweede tegenslag dat Waasland te verwerken krijgt. Er zal dus iets geraapt moeten worden in hun volgende thuiswedstrijd tegen Antwerp.
 
Ook de andere nieuwkomer, FCV Dender EH, loste de hoge verwachtingen in door met 2-3 te gaan winnen bij KV Oostende. Aan de rust stond Oostende al met 0-2 in het verlies en mede deze ruststand was de kustploeg zelfs nog goed weggekomen. KVO knokte zich nog wel terug in de wedstrijd maar Dender won uiteindelijk toch verdiend hun eerste partij in tweede klasse. Degradatiekandidaat Dessel Sport kon het seizoen niet slechter beginnen, op eigen veld ging het met 3-0 kansloos onderuit tegen Tubize. Een laatste verrassing op deze speeldag is de 1-0 nederlaag van VW Hamme bij Virton. Hamme, dat vorig seizoen nog eindronde speeldag, kon wel aanspraak maken op een gelijkspel maar het blijft wel achter met nul punten.     
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties