Vreugde en verdriet

Emre Karayavuz

In de turkse voetbalkampen was er na de voorronde wedstrijden in de champions league vreugde en verdriet. Er stonden gisteravond twee wedstrijden op het programma voor de turkse voetballiefhebbers. Galatasaray moest op bezoek bij Mlada Boleslav in Tsjechie. CimBom had eerder thuis 5-2 gewonnen en had dus een goede uitgangspositie. Fenerbahce, de andere ploeg, had een moelijke taak te vervullen. Het mocht in eigen huis proberen een 3-1 nederlaag recht te zetten, die het was opgelopen tegen Dinamo Kiev.

In de 5e minuut van de wedstrijd zag het er al slecht uit voor Fener, want het kwam al toen op een achtertand na een doelpunt van Shatskikh. Nu moest de ploeg drie keer scoren om er een verlenging uit te kunnen slepen. In de 35e minuut kwam het op gelijke hoogte via Appiah en resteerden nog twee doelpunten. Het zag er echter zuur uit, want via een goede counter scoorde opnieuwe Shatskikh in minuut 41.  Met een 1-2 achterstand ging men de rust in en met een moelijke taak voor de boeg in de tweede helft. In de 56e minuut kwam het opnieuw tot gelijke hoogte via Kerim, maar meer zat er echter niet en zeker niet de nodige aantal doelpunten tegen een goed verdedigende en counterende D.Kiev. Niet getroost want Fener mag het nu proberen in de Uefa Cup.

Cimbom ging het beter af. De ploeg had al een goede uitgangspositie en in de 78e minuut van de wedstrijd kwam het ook nog op voorsprong via Hasan Sas en zat de ploeg helemaal op rozen. De gelijkmaker van Palat in de 88e minuut kwam ook nog, maar 1-1 was genoeg voor Cimbom. Galatasaray mag zich na jaren afwezigheid weer melden op het grote bal voor voetballers.