Analyse Bornem en Aalst blijven foutloos

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Bornem en Aalst blijven foutloos
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de vierde speeldag zijn SV Bornem en Eendracht Aalst de enige ploegen met het maximum van de punten. Bornem won de topper bij Opwijk, Aalst liet Ukkel kansloos. Berchem en Boom herpakten zich knap terwijl Woluwe-Zaventem op een gelijkspel bleef steken. Grimbergen, Kampenhout, Meldert en Schoten geraken maar niet weg uit de gevarenzone. 

Opwijk en Bornem maakten er een mooie topwedstrijd van. Beide ploegen gingen voor de zege, maar waren wel aan elkaar gewaagd. Een doelpunt van Bert Tuteleers bezorgde Bornem drie belangrijke punten. Nu kan Bornem zich als co-leider opmaken voor de onvervalste topper tegen Eendracht Aalst. Voor Opwijk was het de eerste nederlaag van het seizoen. Toch zit er -indien de Opwijkenaren zo verder blijven werken- wellicht een mooi seizoen aan te komen. 

Rupel Boom behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen. Meeusen speelde de kritiek van zich af en had met twee doelpunten een groot aandeel in de Boomse zege. Boom scoorde drie keer in de laatste vijf minuten van de eerste helft en besliste zo de match. Grimbergen staat met nul punten alleen laatste en staat nog voor zware tijden.   

Ook Verbroedering Meldert kan niet tevreden zijn over zijn competitiestart. Door de zware nederlaag tegen Berchem blijft Meldert postvatten in de onderste zone van de rangschikking. Berchem reageerde sterk na het ontslag van de trainer. Een opmerkelijk feit is dat Berchem zijn twee uitwedstrijden won, maar zijn twee thuiswedstrijden verloor. Voor Meldert is er dus nog werk aan de boeg. 

Eendracht Aalst rolde zaterdagavond al Ukkel op. De Aalstenaren vonden het nog eens tijd om een ruime zege te boeken. Thomas Troch ontbond zijn duivels en snoerde Ukkel de mond. Ook Nguekam was weer goed bij schot. Aalst deed nog extra vertrouwen op in de aanloop naar de topper tegen Bornem. Ukkel zal zijn punten tegen andere ploegen moeten pakken. 

Woluwe-Zaventem had aan de bekerpartij tegen Eendracht Opstal goede herrineringen en hoopte die in de competitiematch weer te kunnen bovenhalen. Opstal weerde zich nu veel beter dan in de voorbereiding. Woluwe-Zaventem kwam wel twee keer op voorsprong, maar Opstal sleepte in extremis nog een punt uit de brand. Voor Opstal betekent dit een ferme opsteker. Woluwe-Zaventem is ondanks het nieuwe puntenverlies nog altijd ongeslagen. 

Schoten is één van de ploegen die zijn competitiestart gemist heeft. In het tussenseizoen werd duidelijk dat Schoten weer een stapje naar voor wou zetten. Dat komt er momenteel nog niet uit. Twee doelpunten in evenveel minuten tijd telden de thuisploeg uit en bezorgde SV Temse zijn eerste zege. Temse schuift nu op naar de middenmoot.

Kampenhout presteerde goed in de voorbereiding, maar is sinds het begin van de competitie helemaal stilgevallen. Ook tegen Lebeke-Aalst werden er geen punten gepakt. Praet was met twee doelpunten en een assist de man van de match. Kampenhout leek op weg naar een afstraffing, maar kon in de slotfase toch milderen. De club blijft met één schamel puntje wel onderaan staan. Lebeke-Aalst daarentegen rukt op naar de vierde plaats.

Dilbeek heeft nieuwkomer Olympia Wijgmaal zijn eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Peter De Pauw zette Dilbeek al snel op voorsprong. Ondanks de rode kaart voor Vandael kon Wijgmaal het tij niet meer keren. Dilbeek sluit met deze overwinning weer aan bij de subtop. Wijgmaal gaat volgende week proberen aan een nieuwe ongeslagen reeks zonder nederlaag te beginnen.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties