Analyse Inter en Roma op titelkoers

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Inter en Roma op titelkoers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Inter en Roma deden de voorbije speeldag de beste zaak met het oog op de Scudetto. De Romeinen veegden de vloer aan met Parma en Inter won nipt maar verdiend van Chievo. Doordat Palermo in het zand beet tegen Empoli, zijn de Nerazzurri de nieuwe leider.

De Nerazzurri leken op weg naar een eenvoudige zege, goed voor het vertrouwen ook in het licht van de zware midweekmatch tegen Bayern. Concentratieverlies liet Chievo echter toe nog driemaal te scoren, zodat de Nerazzurri toch niet helemaal tevreden kunnen zijn. Crespo bewees wel zijn torinstict, en dat zal een belangrijk wapen zijn, want zijn spitsbroeders Adriano en Ibrahimovic staan niet bepaald garant voor een groot aantal doelpunten.

Roma-coach Spalletti (foto) was niet tevreden met de ploegprestatie tegen Parma, omdat hij vond dat de thuisploeg meer als een team speelde. Een vreemde opmerking, want zijn Giallorossi lieten niets heel van de Gialloblu en dat met een geteisterde voorhoede. De 0-4 is in elk geval goed voor het vertrouwen.

Empoli leerde Palermo dat het nog geen topteam is. De Rosaneri lieten, onder andere met het oog op de midweekwedstrijd tegen West Ham, een aantal basisspelers rusten maar Empoli bewees dat de "tweede garnituur" van Palermo, in vergelijking met die van echte toppers, wat te licht uitvalt om aan de top te spelen. Geen man overboord voor Palermo: de Rosaneri blijven meedraaien in de hoogste regionen.

Milan nam wat gas terug in Livorno en verloor zijn eerste punten. Het leidde tot een fikse woordenwisseling tussen Ancelotti en Seedorf. Beide protagonisten tilden er na afloop niet te zwaar aan.

Het is 5 voor 12 voor Fiorentina. Met de -19 bij de start besefte elke Viola dat het een moeilijk jaar zou worden maar na 4 speeldagen zijn amper 3 strafpunten weggewerkt. Aan dit tempo zakt Fiorentina onherroepelijk. Het zou zonde zijn voor een team dat toppers als Mutu en Toni kan opstellen.

In de staart van de rangschikking stellen vooral Chievo en Parma teleur: beide Europees spelende clubs tellen nog maar 1 punt en mogen gelukkig zijn dat er enkele clubs werden bestraft met minpunten.





Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties