Temmink: 'Ik kom terug naar België'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Temmink: 'Ik kom terug naar België'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse scheidsrechter René Temmink maakte afgelopen weekend indruk tijdens de wedstrijd AA Gent - Standard. Temmink was streng, maar rechtvaardig, en bracht nooit het voetbal zelf in het gedrang. Bovendien wist hij op gepaste wijze Standard-kapitein Sergio Conceiçao de mond te snoeren.

"Leuk te horen dat jullie me goed vonden", vertelt Temmink in Het Nieuwsblad. "Ik kom zeker terug naar België. De ontvangst voor en na de match is bij jullie altijd zo gemoedelijk. Ik geloof ook nooit dat jullie spelers minder mondig zijn. Daar heb ik zondag alvast weinig van gemerkt."

Dan zal Temmink het wellicht vooral over Sergio Conceiçao hebben. De kapitein van Standard nam de scheidsrechter verschillende keren onder vuur. Toch wist Temmink de Portugees te temmen: "Sommige spelers moet je tegen zichzelf beschermen. Daarom heb ik tijdens de match eerst met hem gepraat. Ik zag dat Standard hem tot aanvoerder promoveerde, dat betekent dat ze dus wel wat in zijn communicatieve vaardigheden zien. Ik hield ook rekening met het feit dat het publiek hem op de korrel nam. Na een tijdje schakelde ik ook de vierde official in, om hem via de trainer een laatste keer te waarschuwen. Ik zie de coach namelijk als een verlengstuk van de ploeg. Liever zo'n laatste waarschuwing dan direct de gele kaart te tonen. Pas als dat niet helpt, vliegt een speler de bon op."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties