Barthez stopt met voetballen

Barthez stopt met voetballen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fabien Barthez, de voormalige doelman van de Franse nationale ploeg, maakte donderdag tijdens het journaal op de Franse zender TF1 bekend dat hij een punt zet achter zijn carrière als profvoetballer. 

De ondertussen 35-jarige doelman begon zijn carrière bij Toulouse.  Hij verdedigde daarna achtereenvolgens het doel van Marseille, Monaco & Manchester Utd.  In 2001 en 2003 haalde hij met de Reds de Engelse titel binnen.  

Na zijn avontuur in de Premier League keerde Fabien Barthez terug naar Marseille, de ploeg waar hij in 1993 al als 21-jarige de Champions League op zijn palmares mocht zetten.

Voor het huidige seizoen vond hij echter geen club meer.  Hij droomde ervan om zijn carrière bij zijn jeugdclub Toulouse te kunnen afsluiten, maar dat liep op een sisser af.

Barthez stond 87 keer tussen de palen bij Les Bleus en dat is een record voor een Franse doelman.  In 1998 werd hij met Frankrijk wereldkampioen en twee jaar later ook Europees kampioen.  Hij speelde 17 wedstrijden op de eindronde van een wereldkampioenschap, nog een Frans record. 

"Ik ga me blijven amuseren in het leven, zoals ik al sinds mijn vijftiende doe, maar nu zonder voetbal", verklaarde Barthez.  "Ik hou alleen maar goede herrineringen over.  Natuurlijk was het niet altijd rozengeur en maneschijn. Blessures, schorsingen, nederlagen... zijn dingen die elke topsporter tegenkomt. Maar goed, je moet alles positief proberen te bekijken", aldus nog de kale knikker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties