Ook in Lille willen ze een nieuw stadion

Ruben Claesen
| 0 reacties
Ook in Lille willen ze een nieuw stadion
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag wordt een belangrijke dag voor Lille OSC. Dan is er immers een vergadering tussen de parlementsleden van de stadsgemeenschap Rijsel (LMCU) om te beginnen aan het definitieve lastenboek voor het nieuwe stadion van de club, dat op de site van la Borne de l'Espoir gebouwd zal worden, in Villeneuve d’Ascq.

Terwijl Michel Seydoux, voorzitter van Lille, strijd voor een stadion met maarliefst 50.000 plaatsen tegen 2009, is de voorzitter van het LMCU voorzichtiger. Michel Demessine vindt een deadline vóór 2010 een stuk realistischer, en bovendien is hij van mening dat de capaciteit van 50.000 ook een pak naar beneden moet.
 
In samenspraak met de architecten, die nog gekozen moeten worden, moet het lastenboek dan in november een volledige, definitieve vorm krijgen. Wat wel zeker is, is dat het zaakje gefinancierd zal worden door een publiek-private samenwerking.
 
Dit plan moet in ieder geval meer succes kennen dan dat van de burgemeester van Rijsel, Martine Aubry, die eerder het dossier-Grimonprez-Jooris II zag afketsen. De fans van Les Dogues zullen het dus nog even met het Stade Gimonprez-Jooris I moeten doen. Op de afbeelding ziet u trouwens nog het oude stadion.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties