Analyse Bayern verliezer van de speeldag

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern verliezer van de speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern München is de grote verliezer van de elfde speeldag. Terwijl Bremen, Schalke en Stuttgart drie punten verzamelden ging de landskampioen in eigen huis onderuit tegen rode lantaarn Hannover. Wolfsburg is dankzij een knappe reeks volledig vrij van alle zorgen.

Na de eerste nederlaag buitenshuis verloor Nürnberg dinsdag ook een eerste maal voor eigen publiek. Geen schande, want dat gebeurde tegen de huidige leider Werder Bremen. Dat maakte z’n uitschuivertje van afgelopen weekend (1-1 thuis tegen Cottbus) daarmee ongeveer goed. Het blijft alleen leider. Nürnberg is na een goede competitiestart weggezakt naar de rechterkolom.

VFB Stuttgart blijft de eerste achtervolger van Werder Bremen. Dinsdag werd er op eigen veld met 2-0 gewonnen van de ontgoocheling tot dusver: Hamburger SV. Het was een uiterst saaie wedstrijd waarin alles tegenzat voor HSV. Zo kreeg het een strafschop niet en incasseerde het in de laatste tien minuten nog twee goals. Het gevolg is wel dat het team van trainer Doll meer dan ooit in degradatiegevaar verkeert.

Wie daar al lang geen last meer van heeft is Wolfsburg. Het team van de geblesseerde Peter van der Heyden won tegen Mainz. Opnieuw Mike Hanke scoorde een doelpunt. Hij is de man in vorm bij de groen-witten die ondertussen zijn opgeschoven naar een fraaie achtste plaats. Mainz blijft op een degradatieplaats staan.

Zes thuiswedstrijden, een keer winst en vijf gelijke spelen. Het is de balans van Borussia Dortmund. Dat er tegen Alemannia Aachen niet gewonnen werd heeft het wel helemaal aan zichzelf te danken. Het kreeg dinsdag kansen om meer dan een partij te winnen, maar scoorde geen enkele keer. Aachen was al lang blij dat het nog eens een puntje kon meepakken na drie opeenvolgende nederlagen. 

De verrassing van de speeldag vond plaats op woensdag in München. Daar ging een inspiratieloze landskampioen Bayern München ten onder tegen rode lantaarn Hannover. Dankzij die driepunter gaf het de rode lantaarn ook door. Bayern staat nu zes punten achter op leider Werder. 

De eigenaar van de rode lantaarn is nu Bochum (gedeeld met Mainz). Dat verloor namelijk met 1-3 van Leverkusen. Bochum leek in het begin van de tweede helft de wedstrijd nog in hun voordeel te laten kantelen, maar op de counter zorgden de bezoekers voor de beslissing en komen nu in de rechterkolom postvatten. 

Schalke 04 won na enkele belabberde resultaten nog eens een keer. Slachtoffer van dienst was Mönchengladbach. Dat verloor al voor de vierde keer op rij en is daardoor weggezakt naar de veertiende plaats. Schalke blijft derde. Het heeft een puntje minder dan Stuttgart en twee minder dan leider Werder. 

Arminia Bielefeld kon dit keer niet winnen voor eigen volk al verdiende het dat wel tegen Hertha BSC. Toch moest in de tweede helft een achterstand nog ongedaan gemaakt worden. Bielefeld blijft echter wel op een zeer fraaie zesde plaats staan. Hertha is samen met Bayern vierde. 

Tot slot boekte Frankfurt ook nog een overwinning. Dat gebeurde met het kleinste verschil en redelijk verrassend in en tegen Cottbus. Die ploeg was namelijk aan een goede reeks bezig, maar ziet door deze nederlaag Frankfurt over zich wippen in het klassement.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties