Berlijn gelijk, Cottbus ten onder

Philippe Crols

Energie Cottbus stond op de elfde speeldag tegenover Eintracht Frankfurt. Dat is een ploeg die je dit seizoen niet zo makkelijk klopt. Dat ondervond ook de nieuwkomer in de Bundesliga, want het verloor in eigen huis met 0-1. Verder kwam Hertha Berlijn op bezoek bij Bielefeld niet verder dan 2-2.

Arminia Bielefeld - Hertha Berlijn  2-2

Arminia Bielefeld doet het zeer goed dit seizoen en met Berlijn kwam een ploeg op bezoek die verre van onklopbaar is. Na een klein halfuur stonden de hoofdstedelingen ook al achter. Zuma schoot de bal in de verste hoek binnen. In de blessuretijd van de eerste helft strafte Gilberto slecht verdedigingswerk bij de thuisploeg af, 1-1. Op het uur bediende van Burik dan op mooie wijze Gimenez en die zette Berlijn zowaar op voorsprong. Een kwartier voor tijd kopte Kucera de verdiende gelijkmaker binnen. Hij bezorgde zijn ploeg daarmee ook een punt.

Energie Cottbus - Eintracht Frankfurt  0-1

Frankfurt verloor tot dusver enkel en alleen in en tegen Bayern München. Cottbus had veel vertrouwen na een goede reeks en het verworven puntje van afgelopen week in Bremen. Na twintig minuten stonden de bezoekers wel op voorsprong. Meier verlengde een hoekschop van Streit en zo kwam de bal bij Takahara terecht die er 0-1 van maakte. De thuisploeg speelde niet echt goed en kon nauwelijks dreigen. De goal van Takahara volstond dan ook voor de drie punten. Dankzij deze overwinning wipt Frankfurt over Cottbus.