Jans misnoegd na Gronings bekerfiasco

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Jans misnoegd na Gronings bekerfiasco
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ron Jans, de trainer van FC Groningen, is niet te spreken over zijn team na de bekeruitschakeling gisterenavond in het eigen Euroborg Stadion tegen NAC Breda. De Brabanders wonnen het treffen met 1-3 en vooral de manier waarop Breda de beslissende voorsprong op het bord zette, zinde Jans niet.

Vlak voor de rust trapte Mike Zonneveld NAC met een vrije trap vanop dertig meter op voorsprong. "De bal ging van dertig meter door de muur en was voor onze doelman erg laat te zien. De muur stond daar laf. Misschien doet het maar eventjes pijn als je in de muur de bal tegen je krijgt, maar dat gaat wel weer over", aldus een misnoegde Groningen-coach.

Gibril Sankoh, een verdediger van Groningen, kreeg van Jans de volle laag. Hij liet zich verrassen door Leonardo en veroorzaakte uiteindelijk de vrije trap die tot de 1-2 zou leiden. "Sankoh moet leren van dit soort situaties en mag nooit meer op die manier in de problemen komen zoals het gebeurde vlak voor de 1-2", aldus Jans.

Het verlies in de Euroborg voor Groningen is opmerkelijk. In de Eredivisie verloor het er nog nooit, maar in het bekertoernooi liepen ze nu al tegen de tweede nederlaag in eigen huis aan. Vorig seizoen was PSV te sterk voor de groenwitten. "Of er een oorzaak is", vroeg Jans. "Er stond vanavond voor het eerst een andere auto op mijn vaste parkeerplaats in Euroborg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties