Milan met mooie remonte

De heenwedstrijden van de 1/8e finales van de Coppa Italia hebben voorlopig geen al te grote verrassingen voortgebracht. Competitieleider Palermo verloor bij Sampdoria, maar heeft nog alle kansen in de terugwedstrijd. Milan leek nog dieper in de crisis te raken, maar de Rossoneri werden op tijd wakker.

Serafini en Alfageme zetten de bezoekers uit Brescia, uit de Serie B,  bij de pauze op een sensationele 0-2 tussenstand, maar in de tweede helft scoorden Borriello, Brocchi, Inzaghi en nogmaals Borriello in 25 minuten tijd, zodat de eindstand 4-2 werd.

Palermo slikte een doelpunt van Bonazzoli, 12 minuten voor tijd, zodat de Rosaneri nog een kwaaie klant krijgen aan Sampdoria in de terugwedstrijd.

Dankzij twee doelpunten van Montella haalde AS Roma het bij Serie B-club Triestina, dat via Rossetti wel nog een eerredder scoorde: 1-2.

Een doelpunt op slag van rust van Iacoponi was voor Empoli voldoende om afstand te nemen van de leider uit de Serie B, Genoa: 1-0.

Arezzo, dat onderaan de Serie B bengelt, behaalde een knappe zege tegen Livorno. Martinetti leek met 2 doelpunten, waarvan de tweede op penalty, voor een uitstekende uitgangspositie te gaan zorgen, maar de 2-1 van Giallombardo geeft Livorno weer alle kansen op kwalificatie.

Reggina en Chievo namen elk een helft voor hun rekening. Nielsen en Di Dio zorgden voor een 2-0 ruststand maar in de tweede helft brachten Obinna (strafschop) en Sammarco de bezoekers op gelijke hoogte: 2-2.

Morgen worden Messina - Inter en Napoli - Parma afgewerkt.