Schalke en Leverkusen zegevieren

Philippe Crols

Schalke 04 en Leverkusen kwamen allebei afgelopen weekend niet verder dan een draw. Ondanks een goede wedstrijd speelde Schalke in eigen huis 2-2 gelijk tegen Bayern. Leverkusen ontgoochelde in eigen huis tegen Mainz, 1-1. Beide teams herpakten zich op de elfde speeldag.

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04  0-2

Schalke 04 begon het best aan de wedstrijd en stond al vrij snel op voorsprong. Het had daar wel de hulp van een thuisspeler voor nodig. Ze Antonio verschalkte zijn eigen doelman. Gladbach liep na drie opeenvolgende nederlagen niet echt over van vertrouwen en op het halfuur verdubbelde Schalke de voorsprong. Varela zette zich goed door en schoot de 0-2 in doel. Dat zou later ook de eindstand zijn. Schalke loopt zo wat uit op Bayern, maar moet Stuttgart en Bremen nog wel laten voorgaan.

Bochum - Leverkusen  1-3

Bochum is na nog geen week opnieuw de eigenaar van de rode lantaarn. Na nog geen tien minuten kopte Barbarez de thuisploeg op achterstand na een hoekschop van Schneider. Leverkusen domineerde en op het halfuur leek het de partij ook al te beslissen. Na een mooie combinatie zorgde Voronin voor de 0-2. Net na rust leek de wedstrijd toch nog te kantelen. Eerst schoot Ilicevic een vrijschop in doel en vier minuten later kreeg Leverkusen-speler Freier zijn tweede gele kaart. Toch zou Leverkusen de klus uiteindelijk klaren. Voronin en Barnetta counterden de thuisploeg uit. Die laatste scoorde de 1-3, de eindstand.