Rapide Lebbeke overklast Kemzeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke overklast Kemzeke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

        
Na de mindere prestatie van vorige zaterdag behield Guy Vermoesen wel dezelfde spelers maar verschoof een aantal pionnen. Tegen een ontstellend zwak Kemzeke bracht Rapide Lebbeke eerst zichzelf in de problemen. Pas in de slotminuten kon een bijna scheve situatie nog worden rechtgezet.
 
Onmiddellijk na de aftrap trok de thuisploeg naar voor. Joris Thuy, die de gekwetste Robby Malfliet verving, was attent op een poging van Lendert Putteman. Tim Vierbergen werd diepgestuurd maar miste zijn schot. Preben De Leeuw knalde een terugkaatser keihard over. Jens Verroken kreeg de grootste kans op de openingstreffer maar kopte een voorzet van Karel Verhulst naast (16’). Kevin Trienpont was niet bij de pinken op een voorzetkopbal van Jens Verroken. Steff De Visscher zag een loeier overvliegen. Net na het half uur kreeg Dimitri Dhondt een reuzenkans. De Lebbeekse libero trapte een doorsteekpas van Kevin Trienpont van dichtbij onbesuisd over (31’). Jens Verroken poeierde een vrijschop naast. 0-0 aan de rust na een eerste helft waarin de bezoekers geen enkele kans konden creëren.
 
De tweede helft was amper aangevangen of Rapide kreeg een vrije trap. Tim Vierbergen schoof het leder slim in de voeten van Steven Vereeken en die devieerde de bal haarfijn in de winkelhaak (49’ 1-0). Raar maar waar, plots stokte het vloeiende spel bij de thuisploeg. Kemzeke haalde het tempo uit de partij en Steven Vereeken moest zich reppen om Kurt De Grave af te stoppen. Consternatie bij het thuispubliek toen Kevin Trienpont een vrije trap via zijn been in eigen doel zag afwijken (72’ 1-1). Rapide reageerde furieus maar zag een doelpunt van Rosenilton Torres afgevlagd. Preben De Leeuw trapte een weggekopte voorzet hoog over. Aan de overzijde knalde Olivier Martens een voorzet van Kurt De Grave onbesuisd voorlangs. Glenn Baert ging onvervaard in de voeten van Sylvain Naets. Kort voor affluiten geschiedde dan toch gerechtigheid: Preben De Leeuw schilderde de bal op het hoofd van Jens Verroken (86’ 2-1). Joris Thuy was attent op een schot van Tim Vierbergen maar blunderde even later. De bezoekende goalie trapte een vrijschop op de rug van Tim Vierbergen en die wandelde de eindscore op het bord (92’ 3-1)
 
Zondag aanstaande is Rapide Lebbeke gastheer voor Ursel en Kemzeke trekt naar Aalter.
 
Rapide Lebbeke: Glenn Baert, Karel Verhulst, Dimitri Dhondt, Steven Vereeken, Preben De Leeuw, Jeff De Visscher, Tim Vierbergen, Lendert Putteman, Jens Verroken, Steff De Visscher (46’ Rosenilton Torres, 89’ Bart Verhulst), Kevin Trienpont Res. Koen Baetens & Yannick Sen
 
Kemzeke: Joris Thuy, Davy Peirsman, Jeffrey Saman, Koenraad Silverans (87’ Joran De Waegeneer), Thomas Ruys, Kevin Perez (71’ Olivier Martens), Bart Antheunis, Sylvain Naets, Roel Martens, Kurt De Grave, Geert Van Hoyweghen. Res. Jens Strobbe & Mohamed El Asjadi
 
Doelpunten: 49’ Steven Vereeken 1-0, 72’ Kevin Trienpont (o.g.) 1-1, 86’ Jens Verroken 2-1, 92’ Tim Vierbergen 3-1
 
Gele kaarten: 34’ Dhondt, 36’ Vierbergen, 43’ Peirsman, 60’ Martens, 89’ Antheunis
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties