Analyse Beveren: Eén opdracht, het behoud

Dirk Pieters
| 0 reacties
Beveren: Eén opdracht, het behoud
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Algemeen
Wat iedereen al lang zag aankomen is uiteindelijk ook vervuld. Een erg somber en zwart seizoen voor SK Beveren. De mannen van Walter Meeuws hadden voor de start van de competitie maar één opdracht voor ogen en dat was niet degraderen. Halfweg het seizoen ziet het er naar uit dat het zal lukken, maar wat kan Lierse nog in de terugronde? Het ziet er zelfs zo somber uit dat Beveren als enige van de degradatiekandidaten geen versterkingen is gaan halen tijdens de winterstop. Het tweede zwarte seizoen voor Beveren is al bijna een feit.

Vorig seizoen en nieuwkomers
Vorig seizoen ontsnapte Beveren op de laatste speeldag aan de degradatie-eindronde en ook dit seizoen zal het knokken worden tot op de laatste speeldag. Op de Freethiel beseft men dat het niet anders kan. Ook de spelers die aan het begin van het seizoen werden binnengehaald bleken geen al te groot succes. De aanvallers Bozic en de Pool Buzkiewicz brachten niet wat van hen verwacht werd en vonden totaal de weg naar het doel niet. Ook het gemis van de Ivorianen-leverancier Jean-Marc Guillou was voelbaar, maar dat was volgens het bestuur het begin van een nieuwe ‘toekomst’ van Beveren. Opnieuw Belgen in het elftal en proberen niet meer afhankelijk te zijn van één persoon.

Competitiestart
Over de competitiestart van SK Beveren kunnen we het allemaal eens zijn. Een vier op achttien is veel te weinig. En doelpunten maken bleef voor de ploeg van Walter Meeuws nog steeds de moeilijkste opdracht van allemaal. Gelukkig waren er nog de opflakkeringen tegen Zulte Waregem (1-0), Anderlecht (1-1) en AA Gent (1-0). In de terugronde hoopt het bestuur op opnieuw enkele uitschieters wil het zich kunnen handhaven in de hoogste klasse. Uitblinkers uit de heenronde bij Beveren zijn moeilijk te vinden hoewel het talent van doelman Copa en aanvaller Dissa er bovenuit stak. Copa kreeg alvast het meeste werk op te knappen, maar deed dit steeds met hart en ziel en ook Dissa pikte gelukkig voor Beveren af en toe zijn doelpuntje mee.   

Vervolg seizoen

Beveren zal een fel duel moeten uitvechten met verschillende degradatiekandidaten. Onderaan staan alle ploegen, op uitzondering van Lierse, enorm dicht bij elkaar. Toch zullen enkele ploegen waaronder FC Brussels, Lokeren en Bergen wellicht zonder problemen uit de degradatiezone geraken. Het grote nadeel voor Beveren is het geldgebrek. Walter Meeuws moet roeien met de riemen die hij heeft en moet niet hopen op versterkingen zoals bij Lierse, Bergen, Brussels en Lokeren het geval was. [AN]        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties