Utaka vreest voor slechte reputatie

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Utaka vreest voor slechte reputatie
Foto: © SC

Het is al een tijdje bekend dat Peter Utaka, de Nigeriaanse aanvaller van VC Westerlo, en zijn club moeilijk nog door één deur kunnen. De 22-jarige spits speelde in de heenronde alle wedstrijden mee, maar vernam pas tijdens de winterstop dat hij andere oorden moet opzoeken. Hij lijkt nu verbannen naar de invallersbank. Utaka weet niet wat hij verkeerd gedaan heeft.

"Ik weet niet waar het fout gelopen is tussen mij en de club. Niemand van de club heeft me gezegd wat ik verkeerd gedaan heb. Na de laatste wedstrijd tegen Gent ben ik naar Nigeria op vakantie vertrokken. Ik was mij van geen kwaad bewust. In Nigeria kreeg ik plots telefoon van mijn vriendin die mij vertelde dat ze in de krant had gelezen dat ik mocht vertrekken", zucht Utaka in Het Belang van Limburg.

Utaka weet niet waar Westerlo-manager Herman Wijnants het haalt dat hij na het gelijkspel tegen Cercle Brugge fluitend door de gangen liep. "Het is absoluut niet waar. Ik was zelfs kwaad omdat ik tijdens de rust werd gewisseld. Bovendien was ik teleurgesteld door het puntenverlies. Ik liep dus zeker niet te lachen in de gang. God is mijn getuige. Hoe kan ik nu lachen of moppen vertellen als de club niet gewonnen heeft", aldus de Nigeriaan over dat incident.

Utaka was naar eigen zeggen geshockeerd toen hij las dat Wijnants hem een toerist noemde in de kranten. "Ze mogen mijn naam niet bekladden. Straks denken de mensen dat ik geen discipline heb. Zo krijg ik een slechte reputatie. Ik hou van Westerlo, maar nu ben ik kwaad en teleurgesteld", aldus Utaka die van plan is hard te trainen om zijn stek te heroveren in het elftal. "Ik hoop alleen dat iemand van Westerlo mij straks zegt wat ik verkeerd heb gedaan", besluit Utaka.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties