Analyse Valgaeren maakt degelijke comeback

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Valgaeren maakt degelijke comeback
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door het uitvallen van Philippe Clement kreeg Joos Valgaeren voor het eerst in 11 maanden nog eens zijn kans. De centrale verdediger oogde vrij zenuwachtig en onzeker tijdens de eerste helft, maar herpakte zich na de kampwisseling. 

Valgaeren ging tijdens de wedstrijd acht duels aan met de Beverse aanvallers. Terwijl hij er voor de rust iedere keer werd afgelopen, positioneerde hij zich tijdens de tweede helft veel beter waardoor Dissa en Gervinho bijna geen duel meer wisten te winnen. "Het was niet makkelijk om in te vallen. Het ging in de eerste helft allemaal wat rap. Ik zat niet in de wedstrijd en werd langs alle kanten gepasseerd. Tijdens de tweede helft ging het al veel beter", analyseerde Valgaeren achteraf zelf zijn wedstrijd.

Tijdens de 72 minuten die Valgaeren op het veld stond had hij 27 balcontacten waarvan 20 goede en 7 slechte. Ook hier was het verschil tussen de eerste en de tweede helft duidelijk. Voor de pauze speelde hij vijf keer de bal slecht in, daarna beperkte dat zich tot twee slechte passes. De Leuvenaar legde weinig risico in zijn spel en hield het vooral op korte passes wat zijn grotere aantal goede balcontacten verklaart. Met de lange passes ging het telkens mis bij Valgaeren. Slechts eenmaal verstuurde hij een goede lange pass richting aanval.

Valgaeren weet dat er nog werk te doen is en legt zichzelf niet te veel druk op. "Het is plezant om weer te spelen, maar ik bekijk het dag per dag. Vroeger had ik titelambities, maar ik ben al blij dat ik nu terug kan spelen. We zullen wel zien wat de rest van het seizoen nog brengt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties