Investeerders hebben interesse in ManCity

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Investeerders hebben interesse in ManCity
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester City zou wel eens de volgende Engelse club kunnen worden die zal worden overgenomen door Amerikaanse investeerders. Momenteel onderhandelt de club met de kandidaat-overnemers. De plannen zijn trouwens al in een vergevorderd stadium.

Naast de gesprekken met de mogelijk nieuwe geldschieters, praat de club ook met voorzitter John Wardle en zijn rechterhand David Makin. Dit duo heeft momenteel dertig procent van de aandelen in hun bezit en zij zullen moeten uitgekocht worden bij een eventuele overname.

"Het bestuur is er zich van bewust dat er meer investeringen nodig zijn om ons op dit niveau te kunnen handhaven. Als het tot een akkoord komt, zal ik bereid zijn om mijn voorzittersstoel af te geven", aldus Wardle tegen BBC Sports.

In Engeland zijn ondertussen Manchester United (Malcolm Glazer), FC Liverpool (Tom Hicks en George Gillett) en Aston Villa (Randy Lerner) al eigendom van investeerders uit de Verenigde Staten. Ook Newcastle United zou ondertussen al gesprekken voeren met potentiële investeerders van over de Atlantische Oceaan.

Naast de bovenvermelde clubs hebben ook Chelsea FC (Roman Abramovich), FC Portsmouth (Arkady Gaydamak), FC Fulham (Mohamed Al-Fayed) en West Ham United (Eggert Magnusson) al buitenlandse investeerders aangetrokken die nu eigenaar zijn van de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties