Lille: 'ManU moet uit Champions League'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Lille: 'ManU moet uit Champions League'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er viel vandaag straffe taal te rapen bij de Noord-Franse club Lille OSC. De algemeen directeur van de club, Xavier Thuilot, heeft gesuggereerd dat Manchester United uit de Champions League gezet moet worden. Tijdens hun duel dinsdag dat in Lens werd gespeeld, braken er ongeregeldheden uit in het vak van de meegereisde Engelse supporters.

Thuilot verwees meteen naar het lot van de Nederlandse club Feyenoord Rotterdam dat vanwege rellen in Nancy in de Uefabeker uit het desbetreffende Europese clubtoernooi werd gezet. "Het is aan de UEFA om te beslissen om deze zaak, maar het is duidelijk van dezelfde categorie als de zaak van Feyenoord", aldus Thuilot.

Morgen zal de UEFA sowieso het protest behandelen dat de club heeft aangetekend tegen de 0-1-nederlaag na het doelpunt van Ryan Giggs op vrije trap toen de scheidsrechter nog niet gefloten had. Volgens de Fransen had de Nederlandse scheidsrechter Erik Braamhaar het doelpunt niet mogen valideren. 

Giggs had Braamhaar tijdens de wedstrijd laten weten dat wat hem betrof de muur niet op de reglementaire afstand hoefde te staan en Braamhaar had hem toestemming gegeven om te schieten ook al stond de muur nog niet klaar. De spelers van Lille dreigden na de goal even het veld te verlaten, maar kwamen later op die beslissing terug.

Het is overigens niet de eerste keer dat een Nederlandse scheidsrechter door zo'n fase de wind van voren krijgt. Jan Wegereef, de scheidsrechter van Duitsland-België van een paar jaar terug, liet de Duitsers op een haast identieke manier scoren tegen de Rode Duivels. Gelukkig waren de belangen niet groot gezien het om een oefenpartij ging. Duitsland nam dan vlot de maat van België met 3-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties