Martin Jol wil Spurs in de toekomst sparen

Harald Berings
| 0 reacties
Martin Jol wil Spurs in de toekomst sparen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Premier League, de FA Cup, de League Cup, de UEFA Cup en daarenboven nog eens elke maand een interland... De werkdruk voor de spelers van Tottenham Hotspur is zo hoog geworden, dat de Spurs, vorig jaar nog goed voor een mooie vijfde plaats in de competitie, nu pas rond de elfde stek blijven hangen. 

Manager Martin Jol overweegt dan ook om in bepaalde competities niet langer zijn basisspelers op te stellen, maar hen te vervangen door spelers uit de B-kern of beloftenspelers. "Onze vorm wordt aangetast door al die competities waaraan we deelnemen. Dat kan niet met elf spelers." De Spurs bereikten de halve finale van het toernooi om de League Cup, en werden daarin uitgeschakeld door stadgenoot Arsenal. Ze strijden nog mee in de UEFA Cup en haalden ook nog eens de zesde ronde van het FA Cup-toernooi. "Sommige clubs gingen met vakantie naar Dubai, Portugal en Spanje. Wij spelen intussen op woensdag en vervolgens weer op zaterdag of zondag. Dat is de prijs die we moeten betalen, omdat we in al die toernooien zo ver komen."

"Ik weet zeker dat we dit seizoen veel hoger zouden eindigen zonder al die competities. Kijk maar naar Arsenal en Liverpool, die nemen met heel andere teams deel aan het toernooi om de League Cup." De Tottenham-kern bestaat uit maar liefst 35 spelers, en daar wil Jol dus in toekomst gebruik van gaan maken. "We moeten onze prioriteiten stellen. Arsenal-manager Wenger maakt gebruik van al z'n 31 kernspelers, misschien moeten we die tactiek ook maar gaan toepassen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties